Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atvykusių turistų skaičius Birštone augo 40 procentų

Birštono turizmo informacijos centro duomenimis, per pirmąjį 2015 metų pusmetį apsilankiusių Birštone turistų skaičius išaugo 40 procentų, t.y. nuo 25 000 pernai sausio–birželio mėnesiais iki 35 000 šių metų tuo pačiu laikotarpiu.
Nemuno krantinė
Turistai Birštone / Birštono turizmo informacijos centro nuotr.

Vis labiau kurortu domisi ne tik nuolatiniai svečiai iš Vokietijos, Rusijos, Latvijos, Izraelio ar Baltarusijos, bet ir iš naujų valstybių – Skandinavijos, Estijos ir Lenkijos.

Birštono turizmo informacijos centro nuotr./Turistai Birštone
Birštono turizmo informacijos centro nuotr./Turistai Birštone

Lietuvos turistai dažniausiai pailsėti į Birštoną atvyksta iš Kauno ir Vilniaus. Jau antri metai iš eilės poilsiui Birštono kurortą renkasi ir svečiai iš pajūrio, vis dažniau pastebima turistų iš Klaipėdos miesto ar rajono.

„Poilsiautojų pamėgtame kurorte tęsiasi teigiamų permainų metas: atidaryti nauji poilsio namai, atnaujinti kurorto viešbučiai, siūlomos išskirtinės sveikatinimo paslaugos, beveik dvigubai padidėjo apgyvendinimo vietų skaičius.

Vidutinė Birštone apsilankiusio turisto viešnagės trukmė – 3,6 nakties.

Džiaugiamės, kad stipriai pasikeitė ir nuolat auga turistų srautai, daugelis iš jų, kartą apsilankę Birštone, čia grįžta nuolatos“, – teigia Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Šiuo metu kurorte paslaugas teikia 3 sanatorijos, kuriose vienu metu gali apsistoti beveik 900 klientų.

Apie 1000 apgyvendinimo vietų siūlo viešbučiai, poilsio namai ir vilos, kaimo turizmo sodybos bei kitos apgyvendinimo įstaigos.

Išaugo ir privataus sektoriaus apgyvendinimo vietų skaičius – nuo šiol turistai laukiami ir 5 kaimo turizmo sodybose, kempinge.

Vidutinė Birštone apsilankiusio turisto viešnagės trukmė – 3,6 nakties.

Birštono kurortas atvykstantiems siūlo aukštos kokybės gydymo bei SPA paslaugas, kurių kainos yra prieinamos tiek Lietuvos svečiams, tiek turistams iš užsienio.

Į Birštoną turistus vilioja pramogų įvairovė: ekskursijos dviračiais ar pramoginiais laivais, ne tik riedlenčių bet ir „longboard‘ų“ nuomos, duris atvėrė dienos SPA centrai, užkandinės-kepyklėlės.

Turistų skaičiaus padaugėjimui teigiamos įtakos turėjo ir išskirtiniai vasarą vykę renginiai: kurorto šventė, karšto oro balionų varžybos ir klasikinės ar džiazo muzikos vakarai.

Birštono turizmo informacijos centro nuotr./Žvilgsnis į Birštoną iš oro baliono
Birštono turizmo informacijos centro nuotr./Žvilgsnis į Birštoną iš oro baliono

Kodėl Birštonas?

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. 82 proc. Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje.

Bendras savivaldybės teritorijos plotas – 124 kv. km. Birštono miesto plotas – 13 kv. km. Savivaldybę sudaro Birštono miestas ir Birštono seniūnija.

Birštono savivaldybėje gyvena beveik 4900 gyventojų. Didesnė jų dalis, t.y. 2900, gyvena mieste, o likusieji – 46-iose Birštono seniūnijos kaimuose.

Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse.

Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius