Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aurimas Valujavičius atskleidė, kada paaiškės, ar jam pavyks pagerinti pasaulio rekordą

Kelionę per Atlanto vandenyną tęsiantis Aurimas Valujavičius savo sekėjus sekmadienį pradžiugino tiesiogine vaizdo transliacija savo „Instagram“ paskyroje. Transliacijoje keliautojas papasakojo apie tai, kaip jam sekasi irkluoti vandenyno viduryje ir atskleidė, kada paaiškės, ar jam pavyks pasiekti pasaulio rekordą.
Aurimo Valujavičiaus kelionė per Atlantą
Aurimo Valujavičiaus kelionė per Atlantą / „Aurimas Valujavičius keliautojas“ („Facebook“) nuotr.

Savo tiesioginės transliacijos pradžioje keliautojas papasakojo apie nepalankų vėją.

„Šiaip nieko gero, vėjas silpnas, negana to iš įvairių pusių pučia. Tai greičio nėra. Greitis – 1,1 mazgo. Tai vos ne du, tris kartus lėtesnis negu tada, kai yra normalus vėjas. Nieko gero. Negana to – rytoj iš pietvakarių pradės pūsti vėjas. Tai mane pradės nešti ir atgal. Tai matysim, kaip suksiuosi iš šitos situacijos. Kažkaip pavyks atlaikyti tą vėją. Ar visgi reikės mesti į vandenį parašiutinį inkarą, – sakė A.Valujavičius.

– Klausimas, kada bus vėjas? Ir tinkamas vėjas. Tai tikėtina, kad jis bus tik ateinantį savaitgalį. Tai iki to savaitgalio kažkokio stebuklingo progreso tikrai nebus, didelių greičių nebus. Tai yra, kaip yra. Tokia vėjo duobė.

Šiaurėje nuo manęs yra stipri audra, nuo kurios čia ir susiformavo „jokio vėjo“ langas. Negana to dar ir priešpriešinio vėjo gausiu, tai reikės atlaikyti šitą kardaną.“

A.Valujavičius savo gerbėjams taip pat papasakojo apie tai, kas laukia judant arčiau Karibų.

„Kuo judu arčiau Karibų, tiek oro temperatūra, tiek ir vandens temperatūra vis labiau šyla. Dabar vandens temperatūra yra 26 laipsniai. Tai automatiškai daugiau ir gyvūnijos vandenyje: ryklių, banginių, žuvų, medūzų, vėžlių. Prie Karibų visko bus daugiau, – sakė jis.

– Tai tikėtina, kad ir žvejybos jau bus įdomesnės ir sėkmingesnės. Vis kartas nuo karto banginiai aplanko, delfinai aplanko, tai smagu. Palaiko kompaniją, va tik vėjo trūksta. Iš viso būtų labai gerai.

Anot keliautojo, jo savijauta gera. Nors delnai ir neatrodo „simpatiškai, jų neskauda.

„Delnų neskauda, viskas gerai. Nors gal ir neatrodo labai simpatiškai. Mazuoliai geri užaugo, bet tiek fizinė, tiek psichologinė savijauta yra gera. Jokių problemų. Jeigu iš tiesų ne rekordas, tai neskubėčiau tiek irkluoti, nelaikyčiau taip to tempo ir mažiau valandų irkluočiau, – akcentavo A.Valujavičius.

Socialinių tinklų nuotr. / Aurimo Valujavičiaus kelionė per Atlantą
Socialinių tinklų nuotr. / Aurimo Valujavičiaus kelionė per Atlantą

– Du geri mėnesiai Atlante. Kartas nuo karto pamatau kokį konteinerinį laivą. Visai neseniai šalia manęs parplaukė kažkoks dujų tanklaivis. Truputį laivų pamatu, bet be to – tai tik paukščiai. Tikrąja to žodžio prasme esu Atlanto viduje, bet vis tiek kiekvieną dieną pamatau po paukštį. Apsuka ratą aplink mane paskraidžioja ir nuskrenda. Daugiau be to nelabai ką matau, nebent tai, kas išlenda iš vandens.

Ar pagerinsiu pasaulio rekordą? Tai turbūt viskas spręsis Karibuose – ar ten pavyks išspausti jūrmyles ir atplaukti greičiau nei per 110 dienų. O dabar turiu daryti tai, ką turiu daryti.“

A.Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius