Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 26 /11:28

Aurimas Valujavičius pasidalijo įspūdžiais: „Gyvenimas – arba drąsus nuotykis, arba niekas!“

Keliautojas, irkluotojas Aurimas Valujavičius antradienį vakare po 22 val. Lietuvos laiku baigė keturis mėnesius per Atlantą vienviete valtimi „Lituanica“ trukusią kelionę ir pasiekė Majamio pakrantę. Trečiadienio rytą keliautojas savo instagramo paskyroje pasidalijo įkvepiančiomis mintimis.
Aurimas Valujavičius
Aurimas Valujavičius / Aurimo Valujavičiaus instagramo nuotr.

„Gyvenimas – arba drąsus nuotykis, arba niekas! Po 120 dienų, 14 valandų ir 48 minučių, Atlanto vandenynas yra perplauktas! Daug emocijų, didžiulis išbandymas ir dešimtoji gyvenimo kelionė oficialiai įgyvendinta! Tikėkite savimi, nes jei savimi netikėsit, tai kas tuomet jumis tikės?

Ačiū visiems, kurie prisidėjo prie šios mano svajonės išpildymo, už jūsų šiltas ir motyvuojančias žinutes ir Ačiū už tai, kad tikėjote manimi!
Ir mes galingi iš naujo yeee! Lai Lituanica atgimsta naujame šimtmetyje! Ačiū!“ – rašė A.Valujavičius.

„Truputį esu pavargęs, bet viskas gerai, – prisišvartavęs ir jau išlipęs ant kranto LRT žurnalistui Augustinui Šemeliui sakė A.Valujavičius. – Paskutinės valandos buvo labai sunkios, nes, pasirodo, uostas buvo kažkur kitur, tai reikėjo penkias valandas irkluoti prieš srovę. Geras jausmas, Atlantas perplauktas sėkmingai“.

Antradienio vakarą Floridoje keliautoją pasitiko šeima ir apie 100 lietuvių su vėliavomis, plakatais, džiaugsmo ir pasididžiavimo kupinais sveikinimais. „Castle Harbor“ uoste netilo plojimai, tautiniais drabužiais pasipuošę gerbėjai skandavo „Aurimai“, „Lietuva“, „Ačiū“.

A.Valujavičius, perplaukęs vandenyną irkline valtimi nuo žemyninės Europos iki žemyninės Šiaurės Amerikos dalies, tapo pirmuoju tai padariusiu lietuviu.

Į atvirą vandenyną A.Valujavičius išplaukė po ilgiau nei dvejus metus trukusio pasiruošimo rekordinei kelionei. Kelionė, užtrukusi 121 dieną, prasidėjo gruodžio 26 dieną nuo Europos krantų ir baigėsi Šiaurės Amerikos žemyne.

Lietuvis šia kelione siekė vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio metines. Tai įgyvendinęs, keliautojas tapo pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

VIDEO: Majamio krantą pasiekęs Aurimas Valujavičius pasitiktas su lietuviška duona ir vaišėmis

A.Valujavičius šia kelione bandė pagerinti ir pasaulio rekordą, tikėdamasis Šiaurės Amerikos žemyną pasiekti per 110 dienų, tačiau jam sutrukdė vėjas, todėl kelionė truko ilgiau.

VIDEO: A.Valujavičiaus laukiantys lietuviai skandavo „Ačiū“
VIDEO: Į Majamį parplaukiančio Aurimo Valujavičiaus laukia gausus būrys lietuvių
VIDEO: Aurimo Valujavičiaus Majamyje laukiantys lietuviai pasitinka džiugiais šūksniais
VIDEO: Aurimas Valujavičius pasiekė Majamio krantą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius