Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aviacijos ekspertas: šią vasarą džiaugsimės skrydžių gausa ir naujomis kryptimis

Antžeminio orlaivių aptarnavimo paslaugas Vilniaus ir Kauno oro uostuose teikianti bendrovė „Litcargus“ pirmus penkis metų mėnesius fiksavo augančius skrydžių skaičius ir įvairesnį vasaros sezono krypčių pasirinkimą. Bendrovės vadovas Linas Vaškys teigia, kad šių metų pavasarį stebimas ypač ženklus aviacijos sektoriaus pagyvėjimas, kuris siejamas ir su šiltėjančiais orais, ir su slopstančia pandemija, rašoma pranešime spaudai.
Skrydžiai
Skrydžiai / 123rf.com nuotr.

„Įprastai keliaujančiųjų srautas pavasario ir vasaros mėnesiais ženkliai suintensyvėja. Tačiau pastarieji du metai buvo kitokie dėl visiems žinomų ir suprantamų priežasčių. Pagaliau slopstanti pandemija ir mažėjantys suvaržymai šiemet leidžia skrydžių skaičiams vėl augti – žmonės po daugiau nei dviejų metų karantine džiaugiasi galimybe laisvai keliauti ir intensyviai planuoja savo keliones“, – sako L.Vaškys.

Šiemet, gegužės mėnesį, iš Vilniaus oro uosto startavo 8 naujos tiesioginių skrydžių kryptys: į Birmingamą, Batumį, Dalamaną, Eindhoveną, Gdanską, Hamburgą, Niurnbergą ir Ciurichą. Iš Kauno oro uosto pradėti vykdyti 9 nauji skrydžiai: į Olborgą, Malagą, Stokholmą, Budapeštą, Briuselį, Getenborgą, Helsinkį, Madridą ir Varšuvą.

Iš Kauno oro uosto pradėti vykdyti 9 nauji skrydžiai.

Vien skrendant iš sostinės, šią vasarą numatyta galimybė rinktis iš 48 naujų skrydžių krypčių. Iš Kauno siūlomos 28 naujos kryptys.

„Naujų krypčių paskirstymas dviejuose didžiausiuose Lietuvos oro uostose yra panašus. Tiek viename, tiek kitame oro uoste krypčių pasiūla kasmet tolygiai plečiasi ir ateityje ši tendencija turėtų išlikti, jei negrįšime į karantino laikus“, – teigia bendrovės vadovas.

Tuo tarpu dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, neliko tiesioginių skrydžių į Kyjivą ir Lvivą. Taip pat uždarytos Rusijos ir Baltarusijos šalių oro linijų erdvės, tad ir skrydžių į ir iš ten nėra organizuojama.

„Tačiau nutraukti visai arba laikinai sustabdyti skrydžiai neturi įtakos bendram balansui – naujų skrydžių gausa su kaupu kompensuoja krypčių pasirinkimą. Vien bendrovė „Ryanair“ kiekvieną vasaros mėnesį numato vykdyti virš 350 skrydžių iš Vilniaus ir 250 iš Kauno oro uosto į įvairias Europos valstybes“, – sako L.Vaškys.

123RF.com nuotr. / Skrydis
123RF.com nuotr. / Skrydis

Bendrovės vadovas pažymi, jog nuo šių metų pradžios bendrovė Vilniaus oro uoste aptarnauja 600 skrydžių, o Kaune 300-ais skrydžių daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu.

„Kaune jau 50 proc. viršijame praėjusių metų skrydžių skaičių, o Vilniuje, jei tendencijos nesikeis, šiemet pasieksime 2019 metų skrydžių ir keleivių skaičių“, – sako L.Vaškys.

Iš viso šiemet bendrovė Vilniaus oro uoste jau aptarnavo jau daugiau nei 8 tūkst. skrydžių ir beveik 800 tūkst. keleivių, o Kauno oro uoste – kiek daugiau nei 4 tūkst. skrydžių ir 400 tūkst. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius