Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 01

Birštonas sudomino „nusinulinti“ mėgstančius japonus – kambarių su dušais neįsiūlysi

Dar 2016 metais Birštone apsilankęs Japonijos ambasadorius Lietuvoje įvertino – šis lietuviškas kurortas yra ideali vieta japonams ilsėtis. Metai bėgo, o smalsuolių iš Tekančios Saulės šalies tik gausėjo. Birštonas japonus traukia savo žaluma ir sveikatinimo paslaugomis, o žinant jų maniją vonioms, įsiteikti su purvo, burbulinėmis ar mineralinėmis voniomis tampa ypač lengva.
Birštonas japonus traukia savo žaluma ir sveikatinimo paslaugomis
Birštonas japonus traukia savo žaluma ir sveikatinimo paslaugomis / „Eglės“ sanatorijos, Birštono savivaldybės ir BNS nuotr

Gegužę Birštono merė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kagos miesto Japonijoje atstovais. Tai – tik 4-asis bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Japonijos rašytinis susitarimas.

Prie jūros įsikūrusi Kaga, taip pat kaip ir Birštonas, yra kurortas, todėl bendradarbiavimo sritys yra aiškios: sveikatinimas, kultūra, inovacijų diegimas bei turizmas.

Birštono delegacijai viešint Kagoje, šio kurorto atstovai ypač domėjosi sveikatinimo ir sveikatingumo paslaugomis. Jau dabar yra rengiami galimi bendradarbiavimo planai. Miestų draugystei įamžinti šalia Birštono savivaldybės net buvo pasodintas japoninis klevas.

Nuo ko viskas prasidėjo?

Nors Japoniją ir Lietuvą skiria daugiau nei 8 tūkst. kilometrų, tokie atstumai užsimezgusiai bičiulystei, rodos, visai nebaisūs.

Pirmą kartą Japonijos ambasadorius Lietuvoje Birštone apsilankė dar 2016 metais. Jis liko sužavėtas tuo, ką pamatė, ir tikino, kad Birštonas – ideali vieta važiuoti japonams ilsėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius