Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birželį „Ryanair“ neįvykdys daugiau nei 99 proc. planuotų skrydžių, atleis darbuotojus

Didžiausia Europoje pigių skrydžių bendrovė Airijos „Ryanair“ birželį ketina įvykdyti mažiau nei 1 proc. visų planuotų skrydžių ir atleisti 3 tūkst. darbuotojų, rašo Amerikos svetainė Businessinsider.com. Atsigavimas dėl koronaviruso sukeltos krizės sektoriuje, bendrovės įsitikinimu, truks bent dvejus metus.
Lėktuvas
Lėktuvas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ryanair“ įmonė restruktūrizaciją teigia pradėsianti liepą, planuojama panaikinti 3 tūkst. darbo vietų. Tai sudarys 15 proc. visų „Ryanair“ pozicijų.

Gegužės–liepos mėnesiais bendrovė prognozuoja, jog perveš mažiau nei 150 tūkst. keleivių – Europos valstybės vis dar taiko apribojimus dėl koronaviruso pandemijos.

Per šį ketvirtį „Ryanair“ tikėjosi pervežti 42,4 mln. keleivių. Liepą–rugsėjį tikėtasi pervežti 44,6 mln. klientų, dabar prognozuojama, kad lėktuvais keliaus mažiau nei pusė.

„Ryanair“ tikisi, kad keleivių paklausos ir kainų atsigavimas (iki 2019 metų lygio) užtruks dvejus metus – bent iki 2022 metų vasaros“, – pranešime investuotojams nurodė bendrovė pridūrusi, jog prognozuoja daugiau nei 100 mln. eurų grynųjų nuostolių už ketvirtį, kuris pasibaigs birželį.

„Ryanair“ planuoja darbuotojus ne tik atleisti – tai labiausiai gresia skrydžio palydovams ir pilotams – bet ir iki 20 proc. mažinti likusiųjų dirbti atlyginimus, siūlyti jiems išeiti neapmokamų atostogų, uždaryti dalį bazių visoje Europoje.

Įmonės generalinis direktorius Michaelas O'Leary'is savo darbo užmokestį jau susimažino 50 proc.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Ryanair lėktuvas
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Ryanair lėktuvas

Pareiškime „Ryanair“ taip pat nusiuntė žinutę Europos valstybėms – apkaltino jas siekiu nesąžiningai išstumti konkurentus iš rinkos. Pasak „Ryanair“, tokios oro bendrovės kaip „Lufthansa“, „Air France-KLM“ ir „Alitalia“, turės geresnes sąlygas vartotojams pasiūlyti patrauklias paslaugų kainas.

„Kai „Ryanair“ iš esmės rimčiau skraidyti ims tik liepą, konkurencinė aplinka Europoje jau bus iškraipyta dėl beprecedentės Europos valstybių pagalbos savo nacionalinėms oro linijoms“, – teigė bendrovė.

Jos žiniomis, šalių parama nacionalinėms oro linijoms jau dabar siekia daugiau kaip 30 mlrd. eurų.

Susisiekimo sektorius nematytą krizę išgyvena pasauliui bandant suvaldyti koronaviruso pandemiją. Dėl jos valstybės taiko įvairius judėjimo ribojimus, sienų kontrolę, raginama laikytis saviizoliacijos ir atstumo. Tai pakeitė kelionių paklausą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius