Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„British Airways“ atsisako 10 tūkst. žiemos skrydžių

Nuo spalio pabaigos iki kovo mėnesio „British Airways“ sumažins maždaug 10 tūkst. trumpųjų skrydžių į „Heathrow“ oro uostą ir iš jo, rašoma BBC.
„British Airways“ orlaivis
„British Airways“ orlaivis / 123RF.com nuotr.

Šiuo žingsniu siekiama kuo labiau sumažinti trikdžius žiemos metu, be to, tai palies ir kai kuriuos tolimojo susisiekimo skrydžius, pranešė oro bendrovė.

„British Airways“ taip pat pranešė, kad iki spalio pabaigos sumažins keliolika skrydžių per dieną pirmyn ir atgal – iš viso 629 skrydžius.

„Heathrow“ oro uoste, kuris yra pagrindinis „British Airways“ skrydžių centras, dėl darbuotojų trūkumo apribotas keleivių, skrendančių iš šio oro uosto, skaičius.

Oro uostams ir oro transporto bendrovėms, kurios mažino darbo vietų skaičių per patį COVID-19 apribojimų įkarštį, sugrįžus atostogų paklausai sunku įdarbinti pakankamai darbuotojų.

„Heathrow“ oro uostas sunkiai susidorojo su didėjančiu keleivių skaičiumi, o dėl problemų su bagažo tvarkymo sistemomis keliautojų daiktai buvo grąžinami pavėluotai.

„British Airways“ teigė, kad „pusmečio laikotarpiui saugo pagrindines atostogų kryptis“. Dauguma Anglijos mokyklų paskutinę spalio savaitę nedirba.

123RF.com nuotr. / „British Airways“ orlaivis
123RF.com nuotr. / „British Airways“ orlaivis

Daugiausia skrydžių bus atšaukta tais maršrutais, kuriais į tas pačias vietas kasdien skraidinama kitais maršrutais, sakoma pranešime.

Keleiviams, kuriuos paveiks šie pakeitimai, bus pasiūlytas alternatyvus skrydis su „British Airways“ ar kita oro transporto bendrove arba grąžinti pinigai.

„British Airways“ tvirtino, kad poveikis klientams yra „minimalus“, o dauguma skrydžių nesikeičia.

„Klientai, užsisakę bilietus žiemai, galės keliauti, kaip ir buvo planuota, o apie bet kokius pokyčius jiems pranešama prieš kelis mėnesius“, – sakoma bendrovės pareiškime.

123RF.com nuotr. / Londono „Heathrow“ oro uostas
123RF.com nuotr. / Londono „Heathrow“ oro uostas

Aviakompanija teigė, kad žiemą iš Londono „Heathrow“ oro uosto per dieną planuoja vykdyti vidutiniškai 290 skrydžių pirmyn ir atgal. Bendras žiemos tvarkaraščio pajėgumas bus sumažintas 8 proc.

Aviacijos konsultantas Johnas Stricklandas teigė, kad sumažintas skrydžių skaičius yra „labai nereikšmingas, palyginti su tuo, ką jie planuoja vykdyti“.

„Tikėtina, kad šiuo metu jie sukels nepatogumų labai nedaugeliui žmonių, todėl nesitikėčiau, kad tai turės pastebimą poveikį kainoms“, – pridūrė jis.

Didžiausia „Heathrow“ oro uosto operatorė yra „British Airways“, kuri anksčiau šį mėnesį 2 savaitėms sustabdė bilietų pardavimą į trumpalaikius skrydžius iš šio oro uosto. Taip buvo siekiama neviršyti oro uosto 100 tūkst. keleivių per dieną limito.

Šis apribojimas turėjo baigtis rugsėjo 11 d., tačiau neseniai buvo pratęstas iki spalio 29 d.

Skelbdamas apie pratęsimą „Heathrow“ oro uostas teigė, kad šis apribojimas pasiteisino, nes paskutinę minutę buvo mažiau atšauktų ir vėluojančių skrydžių, o bagažas buvo pristatomas geriau.

„British Airways“ jau sumažino daugiau kaip 30 tūkst. skrydžių per visą vasaros laikotarpį ir planavo lėtai didinti skrydžių skaičių žiemos laikotarpiu. Tačiau keleivių skaičiaus apribojimas reiškia, kad ji negali vykdyti tiek skrydžių, kiek tikėjosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius