Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi skrydžių palydovė atskleidė, kokios vietos lėktuve yra geriausios ir kokių reikėtų vengti

Buvusi skrydžių palydovė atskleidė, kokias vietas skrydžiuose geriausia rezervuoti ir kokių vietų ji visada vengia, rašoma „The Sun“. Patogumas skrydžio metu gali būti sudėtingas uždavinys, tačiau kai kuriose vietose sėdėti geriau nei kitose.
Skrydžių palydovė
Skrydžių palydovė / 123RF.com nuotr.

Buvusi lėktuvo įgulos narė Beth Windsor žurnalo „Insider“ straipsnyje atskleidė, kad lėktuve geriausia sėdėti prie avarinio išėjimo.

Anot jos, šios vietos įprastai daugiau kainuoja, todėl mažiau tikėtina, kad čia šalia jūsų sėdės žmonės.

Be to, saugumo sumetimais šiose vietose yra daugiau vietos kojoms, nes jos turi būti pakankamai erdvios, kad keleiviai galėtų prasibrauti avariniu atveju.

Deja, toje eilėje šalia durų gali būti šiek tiek šalčiau, o avarijos atveju iš jūsų tikimasi tam tikrų pareigų, tačiau apskritai tai yra patogesnė vieta.

Jei avarinio išėjimo eilės užimtos, rinkitės vietas lėktuvo priekyje.

„Sėdint lėktuvo priekyje, kelionė dažnai būna sklandi ir rami“, – teigė ji.

123RF.com nuotr. / Kelionė lėktuvu
123RF.com nuotr. / Kelionė lėktuvu

Taip pat čia mažiau juntama turbulencija nei sėdint gale. Taip yra dėl to, kad oras lėktuve banguoja nuo priekio link uodegos, todėl jei sėdite gale, ją pajusite labiau.

B.Windsor sako, kad priekyje taip pat yra didesnė tikimybė gauti tinkamą maistą: „Paprastai darbuotojai pradeda patiekti maistą ir gėrimus ten, o paskui eina į galą, todėl yra didesnė tikimybė, kad pageidaujamą patiekalą gausite priekyje.“

Kalbant apie blogiausias vietas lėktuve, skrydžių palydovė rekomenduoja vengti eilių šalia tualeto, nes ten renkasi žmonės, todėl jūs rizikuojate pajausti blogų kvapų.

123rf.com nuotr. / Lėktuvo tualetas
123rf.com nuotr. / Lėktuvo tualetas

Tačiau ankstesnis aviacijos tyrimas atskleidė, kad saugiausia vieta sėdėjimui yra lėktuvo gale.

2015 m. atlikto tyrimo duomenimis, sėdynės lėktuvo salono viduryje pasižymėjo didžiausiu mirtinų atvejų skaičiumi – 39 proc., o priekyje – 38 proc. Salono gale esančiose sėdynėse mirtingumas buvo mažiausias – 32 proc.

Aviacijos saugos tinklas išanalizavo 65 lėktuvų avarijas ir nustatė, kad daugiau nei pusėje incidentų sėdynės gale buvo saugiausios, remiantis išgyvenusiųjų skaičiumi.

Nustatyta, kad saugiausia yra sėdėti lėktuvo gale esančioje vidurinėje sėdynėje.

Harro Ranteris, Aviacijos saugos tinklo vykdomasis direktorius, laikraščiui „Express“ sakė: „Negaliu sugalvoti nieko, dėl ko sėdėjimas priekyje būtų saugesnis, o tikros avarijos metu geriausi šansai išgyventi būna gale.“

Nustatyta, kad saugiausia yra sėdėti lėktuvo gale esančioje vidurinėje sėdynėje, kurioje mirštamumas siekia 28 proc., o blogiausia – sėdėti salono viduryje prie praėjimo, kur mirštamumas siekia 44 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius