Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Conde Nast Traveler“: Vilnius – vienas iš 15 gražiausiai Kalėdoms papuoštų miestų

Vilnius nesiliauja žavėjęs pasaulio savo Kalėdomis. Vieno žymiausių kelionių žurnalų „Conde Nast Traveler“ interneto svetainė pasipuošusią Vilniaus sostinę paskelbė viena iš 15 vietų pasaulyje, kur Kalėdų papuošimai yra patys įspūdingiausi – šalia Paryžiaus, Niujorko ir Tokijaus.
Gražiausiai Kalėdoms pasipuošę miestai - Paryžius, Vilnius, Niujorkas
Gražiausiai Kalėdoms pasipuošę miestai – Paryžius, Vilnius, Niujorkas / „Scanpix“ nuotr.

Skaitytojams Katedros aikštė pristatoma kaip vieta, kurioje galime pasigėrėti 70 tūkst. lempučių papuošta Kalėdų egle, kuri matoma net iš lėktuvo, ją supančiu turgumi, elfų vairuojamu kalėdiniu traukinuku ir 3D projekcijomis ant pačios Katedros.

Vilniaus Kalėdų eglę viena nuostabiausių pasaulyje jau vadino ir britų portalas mirror.co.uk, ir „European Best Destinations“.

Pažvelkite į kitas 14 vietų, kurias labiausiai verta aplankyti prieš Kalėdas, anot „Conde Nast Traveler“:

Žiemos iliuminacijos Tokijuje, Japonijoje

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Tokijuje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Tokijuje

Japonijos sostinės šventiniai apšvietimai – tai kiekvieno miesto rajono bandymas nurungti kitus kuo įspūdingesnėmis Kalėdų dekoracijomis. Nuo šios konkurencijos keliautojams – tik geriau. Miesto valdžia net visas kalėdines lemputes išlaiko ilgiau – iki pat vasario.

Luci d'Artista, Salerne, Italijoje

Kasmet Salerno aikštės ir gatvės nušvinta šviesos instaliacijų ir Kalėdų festivaliui Luci d'Artista. Šiemet čia LED lemputėmis sukurtas naktinis žvaigždėtas dangus, švytintis zoologijos sodas, o citrinų formos lemputės primena, kad įspūdingoji Amalfio pakrantė – čia pat. Šiemet viena didžiausių pramogų – ir 18 metrų aukščio apžvalgos ratas, kuriuo besisukant galima visomis dekoracijomis gėrėtis iš aukštai.

Glebe parko Kalėdos Kanberoje, Australijoje

A post shared by I V Y & J A X (@ivyandjax) on

Kanbera jau ne vienus metus žavi išskirtinėmis Kalėdų dekoracijomis. 2014 m. miestas net pateko į Rekordų knygą kaip turintis daugiausia lempučių ant dirbtinės Kalėdų eglės (518 838). Šiemet pagrindinės šventinės pramogos vyksta Geleb parke – čia stovi net 65 Kalėdų eglės, gyvūnėlių zoologijos sodas ir lauko kino teatras, kuriame rodomi tradiciniai Kalėdų filmai – „Vienas namuose“ ir „Elfas“.

Luztopia, Monterėjuje, Meksikoje

A post shared by Bri Tijerina (@britijerina) on

Kalėdos šiltoje Meksikoje jau ir šiaip būtų įdomios, o jei dar nuvyktumėte į Monterėjų, kur rastumėte 15,5 tūkst. švieselių ir 200 apšviestų figūrų? „Luztopia“ festivalis vyksta iki sausio, o tęsiasi beveik dvi mylias.

Niuporto paplūdimio kalėdinių laivų paradas Kalifornijoje, JAV

Šis paradas – vienas seniausių šventinių festivalių visose JAV. Šiemet gruodžio 13–17 dienomis jis bus surengtas net 109-ąjį kartą. Čia jachtos, valtys, net baidarės demonstruoja 50 tūkst. JAV dolerių vertas kalėdines dekoracijas milijonams lankytojų.

Kalėdų kaimelis Nicoje, Prancūzijoje

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Nicoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Nicoje

Jeigu tave supa palmės, dar nereiškia, kad nėra Kalėdų dvasios. Miesto promenada prieš Kalėdas panyra į nuostabaus grožio dekoracijas, o Massena aikštėje įsikūręs Kalėdų miestelis sužavės visus.

Tivolio sodai Kopenhagoje, Danijoje

Nuo pat 1843-iųjų, kai buvo atidaryti, Kopenhagos Tivolio sodai tapo šventine tradicija ir vietos gyventojams, ir turistams. Jie traukia ekstravagantiškais šviesų šou – ir būna apšviestas Tivolio ežeras, ir į dangų kyla fejerverkai – tik spėk sekti visus renginius.

Eliziejaus laukai Paryžiuje, Prancūzijoje

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Payžiuje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Payžiuje

Įstrigti transporto spūstyse prieš Kalėdas Eliziejaus laukuose ne taip ir blogai. 200 gatvę supančių medžių švyti tūkstančiais lempučių, kurios keičia spalvą nuo baltos iki purpurinės ar raudonos.

Dyker Heights rajonas Brukline, Niujorke, JAV

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Dyker Heights rajonas Brukline
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Dyker Heights rajonas Brukline

Kalėdas įsimylėti čia gali ir pats didžiausias paniurėlis. Šis Bruklino rajonas iš visos širdies pasipuošia žiemos šventėms – Kalėdų seniai, šviečiantys elniai ir, žinoma, begalės šviesų ir švieselių.

Somerset House Londone, Jungtinėje Karalystėje

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Somerset House Londone
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Somerset House Londone

Metų pabaigoje Somerset House virsta žiemiška pasaka. Iki pat sausio čia veikia ledo čiuožykla, o didelė Kalėdų eglė būna išdabinta lemputėmis ir papuošimais.

Laisvės aikštė Tbilisyje, Gruzijoje

123rf.com nuotr./Kalėdos Tbilisyje
123rf.com nuotr./Kalėdos Tbilisyje

Laisvės aikštėje stovintis paminklas prieš Kalėdas sutviska naujomis spalvomis. Bokštas, vaizduojantis su drakonu besikaunantį šventąjį Jurgį, būna dekoruojamas lemputėmis ir virsta tarsi Kalėdų egle, aplink kurią ir sukasi miesto Kalėdos.

Kobės šviesų šou Japonijoje

123rf.com nuotr./Kalėdos Kobėje
123rf.com nuotr./Kalėdos Kobėje

Kasmet Kobės miestas Japonijoje surengia įspūdingą šviesų šou, paminėdamas 1995-ųjų žemės drebėjimą. Kiekvienas metais keičiasi ir jo tema. Šiemet ji yra „Guardando Futuro“ arba „Žvilgsnis į ateitį“.

Kalėdų miestelis Jėnoje, Vokietijoje

A post shared by Zivko Cernev (@traumer1987) on

Jėnos Kalėdų miestelis (Christkindlmarkt) įsikuria nuostabaus grožio pagrindinėje miesto aikštėje ir vilioja gėrimais, maistu, rankdarbiais, dainomis ir šokiais. Kiekvieną dieną 17 val. Kalėdų trimitas iš Rotušės bokšto paskelbia vakaro pradžią, ir miestelis sužėri pradėdamas linksmybes.

Rockefellerio centras Niujorke, JAV

„Scanpix“/AP nuotr./Kalėdų eglės įžiebimas Niujorko Rockefellerio centre
„Scanpix“/AP nuotr./Kalėdų eglės įžiebimas Niujorko Rockefellerio centre

Kiek kartų Rockefellerio centro Kalėdų eglę esate matę filmuose? Ne be reikalo ji tapusi vienu iš geriausiai atpažįstamų Kalėdų simbolių pasaulyje. Pirmą kartą Kalėdų eglė čia buvo įžiebta 1933 metais, ir iki šiol milijonai žmonių prieš žiemos šventes čia traukia pasigėrėti ja ir pačiuožinėti priešais įrengtoje ledo čiuožykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius