-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar du Italijos miestai parduoda namus po 1 Eur: kaip jie atrodo?

Jeigu svajojate gyventi Italijoje, yra visai nebrangus šansas galų gale tą imti ir padaryti. Nors daugumoje Europos valstybių nekilnojamasis turtas brangsta, Italijoje namai siūlomi ir už juokingas kainas.
Mussomeli miestelyje pardavinėjami namai
Mussomeli miestelyje pardavinėjami namai / Mussomeli savivaldybės nuotr.

Jau yra Italijos miestelių, siūlančių įsigyti namus už 1 Eur. Prie jų prisijungė dar du: Zungoli – kaimelis netolo Neapolio ir Amalfio kranto, ir Mussomeli – didesnis miestelis Sicilijoje.

Žinoma, yra sąlygų tokiam sandoriui. Bus privalu sumokėti teisinius mokesčius (priklausomai nuo būsto jie gali varijuoti nuo 2,5 tūkst. eurų iki 4 tūkst.), saugumo depozitą (5 tūkst. eurų), taip pat įsipareigoti sutvarkyti namą. Jeigu per trejus metus būstas nebus sutvarkytas – pirkėjas praras sumokėtą depozitą.

Abu miestai susikūrė interneto svetaines, kurios galima namus įsigyti internetu (Zungoli ; Mussomeli). Nors daugumą veiksmų galima atlikti internetu, sandorio pabaigimui vis tiek reikės vykti į Italiją.

Zungoli kaimelyje gyvena vos tūkstantis žmonių. Jis 2015 m. buvo išrinktas vienu gražiausių Italijos kaimelių – čia žmones traukia akmenimis grįstos gatvelės, viduramžių tiltai, spalvingi namai.

Mussomeli miestelis turi apie 11 tūkst. gyventojų. Jie mėgaujasi vaizdu į Etnos ugnikalnį ir Šventyklų slėnį. Kartais čia taip pat galima matyti fenomeną, vadinamą „Debesų jūra“ – slėnį užkloja debesys, ir atrodo, kad miestelis kybo ore.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius