Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Dėl lėktuve vaikščiojusio lokio vėlavo judriausias pasaulyje tarptautinis oro uostas

Penktadienį Dubajaus tarptautiniame oro uoste keleiviai vėlavo po to, kai iš Irako lėktuvo krovinių skyriaus ištrūko lokys.
iš Irako lėktuvo krovinių skyriaus ištrūko lokys
iš Irako lėktuvo krovinių skyriaus ištrūko lokys / Vida Press nuotr.

Pranešama, kad „Iraqi Airways“ lėktuvas turėjo skristi į Bagdadą, tačiau dėl šio incidento vėlavo valandą. Keleivių buvo paprašyta išlipti, kol lokys buvo raminamas ir pašalintas iš lėktuvo.

Irako ministras pirmininkas nurodė ištirti, kaip gyvūnas ištrūko.

Socialinėje žiniasklaidoje platinamame vaizdo įraše matomas pabėgęs lokys

Oro linijų bendrovė „Iraqi Airways“ teigė, kad ji nėra kalta dėl lokio pabėgimo. Lėktuvo įgula bendradarbiavo su Jungtinių Arabų Emyratų valdžios institucijomis, kurios nusiuntė specialistus, kad šie nuramintų gyvūną ir jį išvestų iš lėktuvo.

Socialinėje žiniasklaidoje išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip lėktuvo kapitonas atsiprašo keleivių už tai, kad penktadienį buvo atidėtas pakilimas dėl lokio pabėgimo iš dėžės krovinių skyriuje.

„Iraqi Airways“ šeštadienį teigė, kad lokio gabenimo procedūros buvo atliktos laikantis įstatymų ir Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) patvirtintų procedūrų ir standartų.

Lėktuvas skrido į Irako sostinę

Oro linijų bendrovė teigė, kad lokys buvo skraidinamas iš Bagdado į Dubajų. Tačiau socialiniuose tinkluose pasirodžiusiame vaizdo įraše kalbėjęs asmuo teigė ką kita, sakydamas, kad lėktuvas į Bagdadą vėlavo valandą ir kad keleivių buvo paprašyta išlipti, kol problema bus išspręsta.

Dubajaus tarptautinis oro uostas, kuris yra judriausias pasaulyje tarptautinių kelionių oro uostas, atsisakė pateikti komentarus.

123RF.com nuotr. / Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai
123RF.com nuotr. / Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai

Sekmadienį „Iraqi Airways“ pareigūnas patvirtino, kad lokys iš tiesų buvo gabenamas į Irako sostinę. Pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, nes nėra įgaliotas viešai kalbėti šiuo klausimu, atsisakė įvardyti gyvūno savininką.

Kodėl lėktuvo bagažinėje buvo lokys?

Plėšriųjų gyvūnų laikymas kaip naminių gyvūnėlių Irake, ypač Bagdade, tapo populiarus tarp turtingų asmenų.

Valdžios institucijoms sunkiai sekėsi įgyvendinti teisines nuostatas, skirtas laukiniams gyvūnams apsaugoti. Bagdado policija jau anksčiau ragino piliečius padėti valdžios institucijoms užkirsti kelią tokių gyvūnų paleidimui į laisvę miesto gatvėse arba jų patekimui į egzotiškus restoranus ir pranešti apie tokius atvejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius