Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Delta“ grąžino į Kiniją skridusį orlaivį dėl naujų šalyje taikomų reikalavimų

„Delta Air Lines“ pirmadienį pranešė, kad dėl naujų Kinijoje įsigaliojusių reikalavimų buvo priversta pusiaukelėje apsukti ir grąžinti į Kiniją skridusį orlaivį, užsitraukdama bangą kritikos iš Kinijos institucijų.
„Delta Air Lines“ lėktuvas
„Delta Air Lines“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruodžio 21 dieną bendrovė vykdė skrydį iš Siatlo į Šanchajų, tačiau orlaivis buvo grąžintas į JAV. Pasak bendrovės, sprendimo priežastis buvo nauji Kinijos reikalavimai, paskelbti tą pačią dieną po naujausio COVID-19 antplūdžio.

„Reikalaujamoms naujoms orlaivių valymo procedūroms reikalingas gerokai ilgesnis laikas, kuris nėra priimtinas „Delta“, – teigė bendrovės atstovas. – Atsiprašome už nepatogumus, kuriuos tai sukelia klientams, o mes ir toliau stengiamės pasiūlyti alternatyvius skrydžius.“

Kinijos konsulatas San Fransiske skundėsi, kad orlaivyje buvo keli Kinijos piliečiai, kuriems jau baigėsi vizos ir COVID-19 testų galiojimas, praneša Kinijos valstybinė žiniasklaida.

Oro linijų bendrovės, įskaitant „Delta“ ir kitas pirmaujančius JAV vežėjas, pastarosiomis dienomis atšaukė tūkstančius skrydžių, plintant omikron variantui tarp oro linijų darbuotojų, o tai sujaukia tūkstančių keliautojų kelionių planus.

Kinija, kaip ir kitos šalys, kovoja su viruso protrūkiais.

Pirmadienį Kinijos Siano mieste kovos su COVID-19 plitimu reikalavimai sugriežtinti iki „griežčiausio“ lygio, o gyventojams uždrausta važinėti automobiliais po miestą, siekiant suvaldyti didžiausią protrūkį šalyje per 21 mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius