Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Dubajus lietuviams bus pasiekiamas dar patogiau: patarimai, ką čia verta pamatyti rudenį

Rudenį lietuviai kelionėms dažniausiai ieško atostogų krypčių, kurios vis dar lepina vasariška šiluma. Vis populiaresniu pasirinkimu trumpam pabėgimui tampa Dubajus. Šis miestas puikiai suderina ne tik pasyvų poilsį prie vandens, bet ir aktyvią kultūrinę programą. O jau nuo lapkričio mėnesio lietuviai į Dubajų galės keliauti tiesiogiai (net du kartus per savaitę iš Vilniaus į Dubajų skraidins Latvijos oro linijų bendrovė „Air Baltic“).
Šuolis parašiutu Dubajuje
Šuolis parašiutu Dubajuje / Pranešimo autorių nuotr.

Pateikiame sąrašą idėjų, ką galima nuveikti Dubajuje šį rudenį, rašoma Dubajaus ekonomikos ir turizmo departamento pranešime spaudai.

Shutterstock.com nuotr. / Dubajus
Shutterstock.com nuotr. / Dubajus

Didžiausias pasaulyje gėlių sodas

50 milijonų gėlių. Būtent tokio kiekio gėlių prireikė sukurti įspūdingiausiu tituluojamą „Dubai Miracle Garden“, kuris lankytojus žavi žadą atimančiomis skulptūromis. Realaus dydžio pilys, aplink savo ašį besisukančios balerinos ir įsimylėjėlių itin mėgstama širdžių alėja – kiekvienas objektas, tai gyvas meno kūrinys, sukurtas iš žydinčių gėlių.

Šio sodo atidarymas – vienas laukiamiausių rudens įvykių, mat vasarą sodas lankytojų nepriima. Ši gėlių oazė duris turistams iš naujo atvers jau rytoj.

Pasiskraidymas oro balionu virš Arabijos dykumos

Jau šį savaitgalį sugrįžta ir viena įspūdingiausių pramogų – pasiskraidymas oro balionu virš Arabijos dykumos. Oro balionas pakyla į 1200 metrų aukštį ir leidžia grožėtis, regis, pabaigos neturinčiomis smėlio kopomis, laisvėje liuoksinčiomis gazelėmis ir įspūdingais al Chadžaro kalnais.

Vos 2 valandos nuo Dubajaus – įspūdingas kalnų kraštovaizdis

Hata yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori atsipūsti nuo miesto šurmulio. Vos dvi valandos kelio nuo Dubajaus ir atsiduriate įspūdingame kalnų miestelyje.

Visiškai greta Omano sienos, al Chadžaro kalnai žavi ne tik didingumu, bet ir siūlo įvairių pramogų. Vienos populiariausių – skirtingo sudėtingumo dviračių turai ir pasiplaukiojimas kanojomis tarp kalnų plytinčiame ežere. Beje, Hata džiugins kiek vėsesnį orą mėgstančius keliautojus, mat dėl kalnų masyvo, temperatūra čia dažniausiai gerokai žemesnė nei Dubajuje.

Pranešimo autorių nuotr. / Al Chadžaro kalnai
Pranešimo autorių nuotr. / Al Chadžaro kalnai

Dubajaus mados savaitė

Spalio 10–15 dienomis visų stiliaus gerbėjų akys kryps į Dubajų, kur vyks mados savaitė. Dubajaus mados savaitė kartu su analogiškais renginiais Niujorke, Milane, Paryžiuje ir Londone patenka į geriausių mados renginių penketuką. Dubajaus mados savaitėje bus pristatytos JAE, Artimųjų Rytų, Europos, Azijos ir Amerikos dizainerių kolekcijos.

Suklusti turėtų golfo ir prabangių laikrodžių gerbėjai

Lapkričio 16–19 dienomis Dubajuje vyks golfo turnyras, kuriame varžysis garsiausi pasaulio žaidėjai. Golfo mėgėjai galės ne tik išvysti stipriausius pasaulio talentus, bet ir patys išmėginti jėgas išskirtiniuose golfo aikštynuose.

Dubajuje vyks golfo turnyras, kuriame varžysis garsiausi pasaulio žaidėjai.

Tuo pačiu metu vyks ir prabangių prekės ženklų laikrodžių paroda, joje galima tiek pasigrožėti įspūdingas sumas kainuojančias laikrodžiais, bet ir užmegzti verslo partnerystes su žinomiausių laikrodžių gamintojų atstovais.

Išskirtinės pramogos adrenalino fanatikams

Šuolis su parašiutu virš garsiosios Dubajaus palmės formos salos arba virš Arabijos dykumos. Tai viena iš nepamirštamų pramogų tiems, kas ieško aštresnių pojūčių. Patyrę parašiutininkai gali šokti vieni, o norintys šią sporto šaką išbandyti pirmą kartą – kartu su instruktoriumi.

Dar viena išskirtinė pramoga – skrieti vieno kilometro ilgio lynu, ištiestu tarp įspūdingų Dubajaus dangoraižių bei uosto su prabangiomis jachtomis. Vietomis įmanoma pasiekti ir 80 km per valandą greitį.

Pranešimo autorių nuotr. / Pasivaikščiojimas dangoraižio atbraila
Pranešimo autorių nuotr. / Pasivaikščiojimas dangoraižio atbraila

Mėgstantiems iššūkius – ir galimybė pasivaikščioti dangoraižio atbraila. Pačiame miesto centre esantis viešbutis „Address Sky View“ siūlo išskirtinę pramogą – prisisegus apsauginius diržus pasivaikščioti atviroje dangoraižio platformoje, esančioje 219 m aukštyje. Ypač įsimintinas toks pasivaikščiojimas jau po saulėlydžio, kai ryškiai sušvinta aplink stūksantys dangoraižiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius