Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračiu Kirgizijoje keliavusi architektė ir fotografė Renata Kalvaitytė: „Dviratis yra mano aistra“

Dviračiu Kirgizijoje keliavusi architektė Renata Kalvaitytė į visas keliones ima ir fotoaparatą. „Tai yra mano papildomos akys, kurios leidžia iš kiekvienos kelionės parsivežti po reportažą“, – sako dviratininkė.

Renata – viena iš dviratininkų, kurie pernai liepą leidosi į organizacijos „Špikis“ surengtą mėnesį trukusią kelionę dviračiais per Kirgiziją.

Visi kelionės įspūdžiai sugulė į dokumentinį filmą, kurio premjera numatyta vasarį. Laukiantiems filmo kūrėjai pristato filmo anonsus, kuriuose kalbina visus dalyvius.

VšĮ Špikis nuotr./Kelionė per Kirgiziją
VšĮ Špikis nuotr./Kelionė per Kirgiziją

Šios savaitės filmukas ir pristato architektę ir fotografę Renatą, kuri dviračiu važinėja ne pirmus metus. Tiesa, iki šiol tai buvo dviračių sportas, o ne turistinis keliavimas. 

„Pirmoji mano kelionė dviračiu buvo aplink Lietuvą 2008 metais. Buvo laikas, kai dviračiu nuvažiuodavau 3-5 tūkst. km per metus.

Šiuo metu važinėju mažiau. Iš ankstesnių kelionių labiausiai patiko Norvegijos Lafotenų salos, taip pat kelionė Žemuosiuose Tatruose Lenkijoje ir Čekijoje“, – pasakojo kelionės dalyvė.

Ji neslėpė, jog be dviračio neįsivaizduoja savo gyvenimo: „Dviratis yra mano aistra ir iš dalies gyvenimas. Juo ne tik keliauju ir įveikiu atstumus – taip atsipalaiduoju.“ 

VšĮ „Špikis“ nuotr./Merginos su mažaisiais Kirgizijos vyrais
VšĮ „Špikis“ nuotr./Lietuvaitės su mažaisiais Kirgizijos vyrais

Primename, kad kelionės akimirkas galėsite išvysti jau kitų metų vasarį pasirodysiančiame kino filme „Dviračiais per Kirgiziją“.

Detalesnė informacija apie kelionę bei kur ir kada bus galima išvysti filmą: www.spikis.lt/DviraciaisPerKirgizija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius