Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egzotiškoji Indija: begalinės arbatos plantacijos Munaro apylinkėse

Nors Indiją kasmet aplanko maždaug šeši milijonai turistų, tolimojoje Azijos šalyje dar liko vietų, beveik nematytų atvykėlių akims.
Arbatos laukai
Arbatos laukai / 123RF.com nuotr.

Norint išvysti ne tik žymiąją Tadž Mahalo šventyklą ar niekad nemiegančias sostinės Delio gatves, bet ir nuostabią gamtą, verta keliauti arčiau vandenyno. Čia jūsų laukia Munaras – vieta, kur ore tvyro prieskonių kvapas, o ornamentais išsidėsčiusios plantacijos nugulė ant aukštų kalvų.

Arbatos labirintas upių sankirtoje

„Munnar“ vietinių kalba reiškia „trys upės“. Taip vietovė Indijos pietuose buvo pavadinta ne veltui – čia susijungia kalnų upeliai. XX a. pradžioje šiame regione ramybe mėgavosi Didžiosios Britanijos vadovai, tad nenuostabu, jog laukinės gamtos apsupty stovi krikščioniška Jėzaus Kristaus bažnyčia. Budistų krašte įsikūrę maldos namai sulipdyti iš akmenų, o didžiulis raudonas kryžius iš tolo patraukia turistų dėmesį.

Pats Munnaro miestelis iškilęs pusantro kilometro virš jūros lygyje, tad aplinkiniai vaizdai gniaužia kvapą pažvelgus iš bet kurios trobelės. Apylinkėse galima rasti didžiausias arbatos, kavos ir kardamono plantacijas visoje Indijoje, tarsi labirintai išsiraizgiusias dešimtis kilometrų aplink. Netoli gyvenvietės dunkso ir aukščiausia šalies pietuose viršūnė Anaimudi. Nesibaigiančią žalumą ir beveik trijų kilometrų aukštį pamėgo vis dažniau užsukantys parasparnių sporto aistruoliai.

Puokštė gėlių – kas tuziną metų

Norint pradžiuginti mylimąją puokšte tik šiame regione aptinkamų neelakurinji gėlių, gali tekti gerokai palaukti. Purpuriniu žiedų kilimu kalvos pasidengia tik kas dvylika metų. Tačiau net ir atvykus augalams jau nužydėjus, vietinė gamta padovanos ne prastesnių vaizdų. Už keliolikos kilometrų įsikūrusiame Chinar draustinyje glaudžiasi pasaulyje sparčiai nykstančių gyvūnų rūšys. Kartu su drambliais čia ganosi laukiniai jaučiai bei itin reta elnių rūšis – indiniai zambarai.

Lankantis kalnų miestelyje apie karštuosius gėrimus sužinosite viską, kadangi čia ekskursijas siūlo „Tata“ arbatos muziejus, eksponatus kaupiantis jau daugiau nei šimtmetį. Nepamirškite įsigyti žiupsnelio šviežių arbatžolių iš vietinių praeivių. Tokiomis lauktuvėmis tikrai pradžiuginsite Lietuvoje žiemojančius artimuosius. Tiesa, šiltesnio megztinio bei lietui atsparių batų prireiks ir Munnare – net ir laikantis 20-ies laipsnių temperatūrai drėgmė priverčia susigūžti.

Nors vietovė užima vos 26 kvadratinių kilometrų plotą, įspūdingų reginių čia tikrai užtenka. Net jei nesate arbatos mėgėjas, Munnarą verta aplankyti norint pabėgti nuo miesto triukšmo ir visus rūpesčius palikti už tūkstančių mylių.

Kelionių į Indiją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius