Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europą sukaustė sniegas: Turkija primena Suomiją, Vokietijoje neveikia mokyklos

Gausus sniegas sukaustė didelę dalį Europos. Sniegas nuklojo ir tokias vietas kaip Izraelis ir Turkija. Austrijoje tarnybos įspėja apie galimas sniego griūtis. Pietų Vokietijoje dėl sniego paskelbta nepaprastoji padėtis.
Sniegas Europoje
Sniegas Europoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Austrijos kalnuose esančiame miestelyje gyventojai automobilius turi tiesiogine to žodžio prasme „išsikasti“. Didelis sniego kiekis didelėje Europos dalyje sukėlė nemažai problemų. Du slidininkai Austrijoje žuvo kalnuose prasidėjus sniego griūčiai, abu jie Vokietijos piliečiai. Austrijos gelbėjimo tarnybos įspėja – besitęsiant tokiems orams sniego griūčių tikimybė tik didės.

„Problema ta, kad šiuo metu stipriai sninga. Didelėms sniego griūtims reikia daug sniego, o tai dabar ir vyksta. Be to, jeigu aukštikalnėse ima pūsti stiprus vėjas, jis suspaudžia sniegą į sniego plokštę. Šie du faktoriai – daug sniego ir audringas vėjas – labai didina sniego griūties tikimybę“, – aiškina Austrijos sniego griūčių perspėjimo tarnybos vadovas Rudis Mairas.

Gyventojams tenka nusikasti namų stogus, nes oro temperatūrai tapus teigiamai ir sniegui pradėjus tirpti jis sunkėja, stogas gali įgriūti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sniegas Europoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sniegas Europoje

Vokietijoje dėl prastų oro sąlygų priverstos užsidaryti ir mokyklos. Vaikams, žinoma, tai džiugios naujienos, tačiau suaugusiems tikrai ne. Dėl sniego Bavarijos regione atšaukiami traukinių reisai, uždaromi keliai. O kur eismas vyksta – didžiulis avarijų skaičius.

Turkijos sostinėje Ankaroje vaizdas pro automobilio langą labiau primena Suomiją, Rusiją ar Švediją. Kaip ir visur, sniegu labiausiai džiaugiasi vaikai.

Turkija nėra pats piečiausias taškas, kuriame dabar gausu sniego. Nemažai jo iškrito ir Izraelyje, kur vairuotojai susiduria su dideliais sunkumais. Jie nepratę prie tokių vairavimo sąlygų, o ir automobiliai greičiausiai nėra paruošti žiemos sąlygoms.

Sninga ir Rumunijoje. Bukarešte sniego valytuvai keliuose dirba ištisą parą, tačiau tai tik iš dalies pagerina padėtį, nes ir toliau sninga.

Plačiau – galerijoje ir vaizdo įraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius