Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Filmai, įkvepiantys kelionėms: banginių dainos Naujojoje Zelandijoje ir romantiški nuotykiai Barselonoje

Savaitgaliui siūlome filmų, pažadinsiančių norą keliauti arba bent jau leisiančių patirti įvariausių nuotykių net neiškeliant kojos iš namų.
Kadras iš filmo Pi gyvenimas
Kadras iš filmo Pi gyvenimas

„Pi gyvenimas“ (The Life of Pi)

Tai – kinų kilmės režisieriaus Ango Lee drama, sukurta remiantis to paties pavadinimo rašytojo Yann Martelio romanu, išleistu 2001-aisiais.

Vieną dieną paauglio Pi šeima nusprendžia palikti gimtąją Indiją ir įsikurti Kanadoje. Kelionėje sudūžta laivas. Ir tik stebuklo dėka Pi atsiduria gelbėjimosi valtyje. Tačiau valtyje jis ne vienas – kartu plaukia tigras, hiena, zebras ir orangutangas. Kelis mėnesius beviltiškai dreifuojant kiekvienas jų nori išgyventi, tačiau niekas nežino, kuris gimė po laiminga žvaigžde.

Filmas visiems: ir ieškantiems veiksmo, ir „giliau kapstantiems“, ir tiems, kurie tiesiog nori atsipalaiduoti.

VIDEO: Life of Pi Trailer 2 Official [HD 1080]

„Namai“ (Home)

Yan Arthus-Bertrand‘o dokumentinis filmas, kurį sudaro vaizdai iš sraigtasparnio, apimantys 50 pasaulio vietovių. Filmas pasakoja planetos gyvenimo istoriją, neaplenkiant ir žmogaus vaidmens bei įtakos jos formavimesi. Kuo daugiau bus kalbama apie planetos problemas, tuo daugiau žmonių apie tai sužinos ir norės pamatyti nykstančius reiškinius. Filmuota Kosta Rikoje, Kanadoje, Ekvadore, Malyje, Mauritanijoje, Ispanijoje, Islandijoje, Rusijoje, Nepale ir kitur.

VIDEO: HOME trailer

„Banginių vadeliotoja“ (Whale Rider)

Filmo veiksmas vyksta atokiame jūros pakrantės kaime, kur Maori genties senolis įtikinamas, kad kątik miręs jo naujagimis anūkas turėjo būti būsimasis vadas. Mirusio kūdikio dvynė sesutė išgyvena ir stengiasi pelnyti ne jai skirtą senelio meilę bei pasitikėjimą, jog ir ji gali užimti brolio vietą. Skirtingose šalyse ir kultūrose šeimos meilę demonstruoja įvairiai – tą galima pastebėti daug keliaujant. Naujoji Zelandija yra ta vieta, kurią verta aplankyti tiek dėl kultūros, tiek dėl gamtos.

VIDEO: Whale Rider trailer

„Sakmė apie raudantį kupranugarį“ (The Story of the Weeping Camel) 

Ši dokumentinė drama pasakoja apie Gobi dykumoje gyvenančios piemens šeimos pastangas pritraukti kuo daugiau norinčių padėti užmegzti ryšį tarp reto Baktrijos kupranugario ir jo motinos, kuri nepripažįsta jo nuo gimimo. Filmas rekomenduojamas dėl įspūdingo gamtovaizdžio, stebėtinai stiprių emocijų ir pažinties su Mongolija.

VIDEO: The Story of the Weeping Camel - trailer - Mongolia.avi

„Viki Kristina Barselona“ (Vicky Cristina Barcelona)

Amerikietės Viki ir Kristina keliauja atostogauti į Barseloną. Viki yra labai griežtos moralės ir rengiasi tekėti, o Kristina – laisvos sielos mergina, linkusi į seksualinius nuotykius. Jos sutinka ekstravagantišką ispaną menininką ir jo buvusią žmoną gražuolę. Veikėjai įsivelia į romantiškus nuotykius. Barselona filme vaizduojama kaip labai gražus ir romantiškas miestas.

VIDEO: Viki, Kristina, Barselona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius