Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Fotoreportažas: kaip atrodo pasirengimas ekstremaliai situacijai ir rizikos valdymui oro uoste?

Jeigu pastarosiomis savaitėmis lankėtės Vilniaus oro uoste, matėte apsauginius kostiumus vilkinčius darbuotojus, karius. Kaip atrodo pasirengimas ekstremaliai situacijai ir rizikos valdymui oro uoste? Vilniaus oro uostas dalijasi nuotraukomis iš savo veiklos.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Martyno Jaugelavičiaus/Lietuvos oro uostų nuotr.

„Norime išreikšti didžiausias padėkas mūsų kolegoms, partneriams, tarnyboms, savivaldybėms, oro uostuose veikiančioms įmonėms ir kariams, kurie šiuo ypatingai sunkiu laiku rodo išskirtinį vieningumą. Jūs – tikri herojai!“, – rašoma pranešime, kariame dalijamasi ir fotoreportažu iš Vilniaus oro uostų užkulisių.

„Koronavirusas, staiga sustabdęs visą pasaulį, yra didžiausias iššūkis mūsų oro uostų istorijoje. Su šią savaitę kulminaciją pasiekusiu virusu mes „gyvename“ kur kas ilgiau – jau keletą mėnesių, kuomet Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pradėjo tikrinti iš Kinijos grįžusių keliautojų sveikatą“, – skelbia Vilniaus oro uostas.

„Lietuvoje įsigaliojus karantinui, atstačius pasienio kontrolę ir prasidėjus visuotinei atvykstančių keleivių patikrai, Lietuvos oro uostai pasikeitė neatpažįstamai. Oro linijų bendrovėms atšaukus didžiąją dalį skrydžių, užsidarius beveik visoms parduotuvėms ir kavinėms Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai pamažu tampa kaip niekad ramūs.

Likus vos kelioms dienoms iki sienų uždarymo, didžiausiu iššūkiu tapo pasitikti ir patikrinti visus grįžtančius tautiečius. Iššūkių, kurių nesuplanuosi, akivaizdoje susivieniję oro uostų darbuotojai ir čia veikiančios tarnybos ėmėsi nekonvencinių būdų, visi dirba petys į petį siekiant „nebeorouostiškame“ oro uoste atvykimo patirtį padaryti kuo sklandesnę“, – rašoma pranešime.

Atsiprašoma ir keliautojų, kuriems tenka ilgiau palaukti lėktuvuose, autobusuose ar patikroje – tikinama, kad daroma absoliučiai viskas, kas yra įmanoma tokioje unikalioje situacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius