Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geriau žinokite: kada už nuotraukas Dubajuje galite atsidurti kalėjime

Dubajuje tiek įspūdingos architektūros, kad vargu ar kas susilaikytų per atostogas neužfiksavęs tokių vaizdų. Tačiau žinokite, ką galima ir ko ne fotografuoti Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kad atostogų nesugadintų pareigūnų dėmesys.
Dubajus
Dubajus / 123rf.com nuotr.

JAE įstatymai, socialinės normos skiriasi nuo mums įprastų Europoje. Teisinėje sistemoje šioje šalyje atsižvelgiama į iš islamo kylančias tradicijas – jas svarbu gerbti atvykus iš kitų šalių. Jau tikriausiai visi žino, kad nesusituokusioms poroms geriau nedemonstruoti meilių jausmų viešumoje, nesikeikti, neburnoti ant valdžios. Nepamirškite, kad ir fotografavimui čia galioja griežtos taisyklės.

JAE teisinėje sistemoje daug dėmesio yra skiriama asmens privatumo užtikrinimui – tai galioja ir nuotraukų darymui viešose vietose. Pagal įstatymą, negalima fotografuoti žmonių negavus jų sutikimo ar šiems nežinant. Pažeidėjams gresia 500 tūkst dirhamų (120 tūkst. eurų) bauda, deportacija ar net iki metų kalėjimo. Taip pat fotoaparato/telefono konfiskavimas.

Turistai yra buvę sulaikyti už moterų fotografavimą paplūdimiuose. Vienas vyras susilaukė milžiniškos baudos, kai nufilmavo ir socialiniame tinkle paviešino įrašą, kaip vyriškis verkia Kelių ir transporto tarnyboje.

Itin griežtai žiūrima į valdžios pastatų ir karinių įrenginių fotografavimą. Tai yra griežtai draudžiama. Turistai gali susilaukti nemalonumų, net jeigu fotografuoja oro uostą ar lėktuvus. Pavyzdžiui, 2015 m. trys britai buvo dviem mėnesiams sulaikyti už lėktuvų stebėjimą ir fotografavimą.

Svarbi taisyklė – jeigu prie jūsų prieina pareigūnas, kokios nors vietos apsaugos darbuotojas ir liepia ištrinti nuotraukas, geriau taip iškart ir padarykite.

VIDEO: 5 dalykai, kurių negalima daryti Dubajuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius