Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Havajuose galima paglostyti 500 kačių

Daugelis vyksta į Havajus tingiai praleisti dienas balto smėlio paplūdimiuose geriant nesibaigiančius kokteilius su skėčiukais. Bet kai atsibos nieko neveikti, ir toliau tingias valandas galima leisti gėrintis žavingais vaizdais, tik kitokiais – penkiais šimtais kačių.
Lanai kačių prieglauda
Lanai kačių prieglauda / lanaicatsanctuary.org nuotr.

Mažoje Lanai saloje egzistuoja kačių rojus, rašo „Huffington Post“. Tai – Lanai kačių prieglauda, kurioje gyvena 495 katės. Žmonės skrenda į čia iš viso pasaulio, kad tiesiog praleistų laiką šalia šimtų murkiančių keturkojų.

Nors 2,3 tūkst. kv. m teritoriją juosia tvora, joje nėra jokių narvų gyvūnams. Katės – arba „Havajų liūtai“, kaip jos yra vadinamos prieglaudoje, – turi dideles pastoges pasislėpti nuo saulės ar lietaus, daug medžių, po kuriuos gali karstytis, didelius plotus žalios žolės, kur gali šildytis prieš saulę ir tiek mėgautis dėmesiu, kiek tik nori.

„Vadinu šią vietą „Furr Seasons“ (nuo „Four Seasons“ viešbučių tinklo – red.), – sakė direktorius Keoni Vaughnas. – Tai 2,3 tūkst. kv. m atviros erdvės katėms, kur jos gali bėgioti, žaisti, ilsėtis.“

Prieglauda kasdien kelioms valandoms yra atidaroma lankytojams, ir yra virtusi populiariu turistų traukos objektu. K.Vaughnas pasakoja, kad vienas vyras vien dėl jos atskrido iš Japonijos – kad vieną dieną galėtų praleisti su šimtais kačių. „Jis iš oro uosto tiesiog iškart atėjo čia“, – sakė vadovas.

Visos katės čia yra sterilizuotos/kastruotos, pažymėtos, o prieš apsigyvendamos su kitomis katėmis – kruopščiai patikrinamos veterinarų.

Jeigu apsilankę žmonės kurią katę ypač pamilsta, ją gali pasiimti globoti. Jei neturi tokių galimybių – gali tapti nuotoliniais globėjais. Net jeigu ir nesilankėte šioje prieglaudoje, galima dalyvauti programoje, kur bet kas gali tapti „nuotoliniu Havajų liūto globėju“ ir paaukoti prieglaudai.

Prieglauda yra ne tik nuostabi vieta katėms, kurios neturi namų, bet ji turi ir kitą naudą – padeda išsaugoti nykstančius vietos paukščius.

„Įkūrėme šią vietą su tikslu išsaugoti paukščius, kurie gyvena saloje, – aiškino K.Vaughnas. – Daugiausiai dėmesio skiriame benamių kačių pagavimui ir jų apgyvendinimui prieglaudoje. Tad tai yra situacija, kurioje laimi ir vietos paukščiai, ir katės.“

lanaicatsanctuary.org nuotr./Lanai kačių prieglauda
lanaicatsanctuary.org nuotr./Lanai kačių prieglauda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius