-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Honkongas naikina skiepų pasus ir COVID-19 testus keliautojams

Honkongas atsisakys kai kurių COVID-19 apribojimų, įskaitant PGR testus atvykstantiems keliautojams ir reikalavimus skiepytis norint patekti į tam tikras vietas, trečiadienį pranešė miesto vadovas.
Honkongas
Honkongo oro uostas / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Honkongas Kelionės

Didžiąją pandemijos dalį Honkongas laikėsi Kinijos „nulinio COVIDo“ strategijos, reikalaudamas atlikti COVID-19 testus ir izoliuotis užsikrėtusiųjų artimiems kontaktams bei atvykstantiems keliautojams.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis žemyninė dalis sušvelnino priemones, o Honkongas ruošiasi sausį vėl atidaryti sieną su Kinija, anksčiau taikiusią griežtus apribojimus ir staigius uždarymus, kad užkirstų kelią virusui.

„Visa mūsų visuomenė yra sukūrusi platų ir aukšto lygio imuniteto (COVID-19) barjerą“, – spaudos konferencijoje sakė Honkongo vyriausybės vadovas Johnas Lee. Daugiau kaip 80 proc. miesto gyventojų yra pasiskiepiję bent trimis COVID-19 vakcinos dozėmis.

Pasak jo, Honkonge taip pat nebereikės izoliuotis turėjusiems artimą kontaktą su asmenimis, kurių COVID-19 testo rezultatai teigiami, o restoranuose nebebus ribojamas vieno stalo svečių skaičius.

Sušvelnintos priemonės įsigalios nuo ketvirtadienio.

Tačiau kaukes vis tiek reikės dėvėti viešose vietose, išskyrus tuos atvejus, kai gyventojai sportuoja. Atsisakius kaukių gali padaugėti kvėpavimo takų ligų, pavyzdžiui, gripo, kaip tik tuo metu, kai Honkongas susiduria su sezoninio gripo atvejų antplūdžiu, spaudos konferencijoje sakė sveikatos apsaugos sekretorius Lo Chung-mau.

123rf.com nuotr. / Honkongas
123rf.com nuotr. / Honkongas

Siekdamas paskatinti turizmą po daugiau nei dvejus metus trukusių įvažiavimo apribojimų, rugsėjį Honkongas panaikino karantino reikalavimus atvykstantiems keliautojams.

Nuo sausio 8-sios žemyninė Kinija taip pat nebereikalaus, kad atvykstantiems keliautojams būtų taikomas karantinas, šią savaitę pranešė šalies valdžios institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius