Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Egiptą sugrįžta turistai

Po kelerių itin prastų metų, kai dėl saugumo klausimų į Egipto kurortus kelionių atsisakė dauguma europiečių, taip pat ir kitų žemynų turistai, Egipto valdžia pranešė pagaliau pasiekusi džiuginančių rezultatų ir užtikrintai skelbia: turistai į šalies kurortus sugrįžta. Tikimasi, jog 2018 m. jų skaičius pasieks 2010-ųjų lygį, rašo Ratanews.ru.
Šarm aš Šeichas
Šarm aš Šeichas / 123rf.com nuotr.

„Planuojame 2018 metais priimti 7 mln. turistų. Jei metai bus labai geri, turistų bus daugiau – 9 mln.“, – sakė Egipto turizmo plėtros tarnybos vadovas Hishamas Al-Domery.

Šių metų statistika rodo, kad nuo 2017 m. sausio iki rugpjūčio į Egiptą atvykstančių užsienio turistų skaičius padidėjo 54 proc., lyginant su praėjusiais metais.

Stebėdama tokius rezultatus šalies valdžia viliasi, kad 2018-ieji gali tapti lūžio metais ir Egipto turizmas sugrįš į geriausius laikus – 2010-uosius, kada šalies kurortuose ilsėjosi beveik 15 mln. turistų iš įvairių pasaulio šalių.

Teigiama, kad turistai iš Europos pagaliau patikėjo, kad Egipte vėl galima saugiai ilsėtis. Šiemet atostogauti į Egipto kurortus sugrįžo skandinavai, ilsėtis Hurgadoje ir Šarm aš Šeiche vėl plaukia Vokietijos turistai, kurie anksčiau sudarė vieną didžiausių Egipte atostogavusių užsieniečių grupių.

Pastarieji į Egiptą keliauti renkasi tiek vasarą, tiek žiemą. „Dabar mes turime beveik 150 turistinių lėktuvų reisų per savaitę iš įvairių Vokietijos miestų, o nuo spalio tikimės, kad šis skaičius pasieks 200. Dabar turistų srautas iš Vokietijos yra tik 13 proc. mažesnis nei buvo 2010 m. Šie metai buvo geriausi Egipto turizmui“, – sakė Egipto turizmo biuro atstovas.

Britai taip pat grįžta į Egiptą. Tiesa, kol kas ne į anksčiau mėgtą Šarm aš Šeichą.

Nuo spalio į šalies kurortus bus pradėti vykdyti ir užsakomieji reisai iš Japonijos.

Poilsinių kelionių į Egiptą skaičius stipriai sumažėjo prieš porą metų, kai šalyje buvo įvykdyti keli rimti teroro aktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius