-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Italijos gražiausių miestų sąrašą įtraukti dar 6 miesteliai

Išvykus iš didžiųjų Italijos ir vienų įspūdingiausių viso pasaulio miestų – Romos, Florencijos, Milano – galima atrasti begalę mažesnių miestelių ir kaimų, kurie sužavės savo architektūra, jaukumu ir autentika. Asociacija „ I Borghi più belli d’Italia“ („Gražiausi Italijos miestai“) buvo įkurta tam, kad tokius miestelius saugotų ir į juos kviestų turistus.
Tropėja, Italija
Tropėja, Italija / 123rf.com nuotr.

Nedideli miestai, kurie turi ne daugiau nei 15 tūkst. gyventojų, gali kreiptis prašydami specialaus pripažinimo. Žinoma, jeigu yra pasirengę ilgam ir nuodugniam procesui, kurio metu bus vertinamas meninis, istorinis ir kultūrinis paveldas, vietos tradicijos, dėmesys tvarumui ir turistinė infrastruktūra.

2020 m. spalį į šį išskirtinį „Gražiausių Italijos miestų“ klubą buvo priimti dar šeši nariai.

Tropėja, dar vadinama „Tirėnų jūros perlu“, yra viena gražiausių vietų visoje Kalabrijos pakrantėje.

Pasakiškai gražus miestelis tarsi kybo ant virš jūros kylančių uolų. Kai atsigausite nuo dieviškų vaizdų, būtinai paragaukite čia ir patiekalų su raudonaisiais svogūnais, kurie žinomi ne tik Italijoje, bet ir užsienyje.

Tropėjos senamiestis – tarsi nedidelių aikščių ir nuostabaus grožio gatvelių labirintas. Jomis beklaidžiojant vis neišvengiamai prieisit laiptus, kurie veda tiesiai į po miesteliu esantį dieviško grožio paplūdimį. Ne be reikalo jis vadinamas Costa degli Dei – Dievų pakrante.

Antrasis miestas – pietų Italijoje, Apulijoje, esantis Monte Sant Andželas.

Įsikūręs Gargano nacionalinio parko viduryje, miestas vilioja žadą atimančiais peizažais ir net dviem UNESCO paveldo vietomis – Arkangelo Mykolo šventykla, pastatyta dar V a., ir „senoviniu bukų mišku“, kuriame medžiai auga net ir 300 metų.

Trečiasis miestelis – Lacijaus srityje, Tiberio upės slėnyje įsikūręs Bassano in Teverina.

Esant geram orui iš miesto galima matyti net ir snieguotas Apeninų kalnų viršukalnes, esančias už maždaug 100 km. 1943 m. miestelyje sprogo amunicijos pilnas nacistinės Vokietijos traukinys, suniokojęs didelę dalį pastatų, tačiau žmonės Bassano in Teverina atstatė.

Į gražiausiųjų miestelių klubą priimtas ir Monteleone d’Orvieto, kuris vadinamas „raudonų plytų sala žalumos jūroje“.

Umbrijoje esantis miestelis apsuptas įspūdingų gamtos vaizdų, kuriais galime gėrėtis iš žavingų raudonų namų terasų.

Vienu iš gražiausiųjų pripažintas ir Casoli, žvelgiantis į Aventino upės slėnį Abruzuose.

Šį viduramžių miestą supantis istorinis ir gamtinis paveldas išties įspūdingas: ant kalvos išlikęs autentiškas belvederis Borgo, nuo kurio atsiveria kerintys vaizdai, netoliese yra Serranella ežero rezervatas, turtingi miškai ir tarpekliuose šniokšiantys upeliukai. Pats miesto centras – aristokratiškai elegantiškas, o Casoli simbolis – Ducal pilis.

Galiausiai, į gražiųjų klubą priimtas ir mažulytis Borgo diMontechiarugolo, esantis Emilijos-Romanijos srityje.

Kaimelyje yra vos 87 gyventojai, kurie įsikūrę aplink svarbiausią objektą – didingą pilį. Pilis priklauso Marchi šeimai, tačiau turistai čia laukiami. Viduje galima apžiūrėti įspūdingas išlikusias freskas, vertingus baldus ir asmeninę biblioteką, kuri XVI a. pabaigoje garsėjo kaip viena turtingiausių. Pilis yra pamėgta vestuvių ir fotosesijų vieta, kadangi nuo jos atsiveriantys vaizdai – pribloškiantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius