Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Turkiją skridęs ir esą karščio neiškentęs keleivis atidarė avarinį išėjimą

Pirmadienį Rusijos spaudoje plačiai nuskambėjo savaitgalį įvykęs incidentas – į Antaliją iš Maskvos turėjusiame skristi lėktuve keleivis atidarė avarinį išėjimą, išsiskleidė avarinio nusileidimo trapas. Nors iš pradžių skelbta, kad vyras duris atidarė neapsikentęs karščio ir palaikomas kitų keleivių, tačiau vėliau jis pats žiniasklaidai pateikė kitą versiją – esą netyčia atvėrė išėjimą.
Į Turkiją skridęs keleivis atidarė avarines lėktuvo duris
Į Turkiją skridęs keleivis atidarė avarines lėktuvo duris / Stop kadrai iš RT video medžiagos

Liepos 11 d. „Rossiya“ lėktuvas jau su keleiviais laukė pakilimo iš Maskvos oro uosto į Antaliją. Lėktuve buvusi Irina „REN TV“ pasakojo, kad salone buvo be galo karšta. Keleiviai skundėsi, kad buvo sunku net kvėpuoti.

Lėktuvo keleiviai jau buvo visi susodinti, durys uždarytos, nuo orlaivio buvo patraukti ir laiptai. „Jau buvo pradėta saugumo procedūrų demonstracija, kai dingo šviesos“, – pasakojo ji.

Įgula keleivius perspėjo, kad gali kilti nepatogumų, stengiamasi kaip įmanoma greičiau situaciją išspręsti ir atkurti energiją. Įspėta, kad oro kondicionierius gali prastai veikti, kai lėktuvas atjungiamas nuo išorinio energijos šaltinio, tačiau energija bus netrukus atkurta užvedus orlaivio variklius.

„Ramino, kad užvedus variklius viskas bus normalu, karštis praeis. Deja, žmonės negalėjo ištverti, kilo panika“, – pasakojo Irina.

Anot jos, vienas keleivis – apie 40 metų vyriškis – atsistojo ir atidarė avarinį išėjimą. Jo nebandė sulaikyti nė vienas įgulos narys, nes esą nė nematė, kas vyksta. Ji pabrėžė, kad salone buvo tamsu.

VIDEO: Тот самый момент, как пассажир открывает аварийный люк самолёта в «Шереметьево», попал на видео

Dėl incidento skrydis vėlavo dar daugiau, teko keleivius persodinti į kitą lėktuvą. Jau vien iki durų atidarymo keleiviai orlaivyje sėdėjo apie valandą.

Nors, kai kurių keleivių teigimu, kiti „keleiviai palaikė vyrą“, jis pats tikina, kad duris atidarė netyčia.

VIDEO: Russia: Passenger opens emergency exit hatch on plane for "fresh air" at Sheremetyevo

„Telegram“ kanalui „Life Shot“ jis teigė, kad dingus elektros energijai ir įsijungus tik avariniam apšvietimui salone kilo panika, seni žmonės griebėsi už širdžių, vaikai klykė. „Nuėjau vėl ieškoti įgulos nario, nes ir pats pradėjau kone alpti. Kai judėjau, pradėjo svaigti galva, ėmiau netekti sąmonės. Ėmiau griūti ir atsirėmiau į atsarginio išėjimo duris. Jos atsidarė“, – pasakojo Vladimiras Kuznecovas.

Jis pridūrė, kad atsipeikėjo jau tada, kai prieš duris klūpėjo jau keturiom. Tuomet grįžo į savo vietą.

„Neturėjau jokių piktų kėslų“, – patikino jis ir pasipiktino oro linijomis, kurios susodino keleivius į „sugedusį lėktuvą ir rizikavo žmonių gyvybėmis“.

Pradėtas tyrimas dėl incidento. Taip pat pradėtas tyrimas dėl atsakingų darbuotojų veiksmų, kodėl keleiviai buvo laikomi lėktuve be oro kondicionieriaus.

Praėjusiais metais nutiko panašus incidentas Ukrainoje. Tik tuomet moteris ir neneigė, kad specialiai atidarė atsarginį išėjimą. Ji atidariusi duris išėjo pasivaikščioti ant lėktuvo sparno, nes salone buvo per karšta.

VIDEO: Užfiksuotas neįprastas incidentas ant lėktuvo sparno: įkaitusi moteris išėjo pasivaikščioti pro avarines duris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius