-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idėjos šeimos atostogoms

Taupymas prabangioms visos šeimos atostogoms auginant vaikus kartais tampa dideliu galvos skausmu. Ne mažiau sudėtinga suderinti ir visos šeimos narių poreikius. Net ir susilaukus atžalų norisi aplankyti vieną kitą muziejų ar galeriją, tačiau vaikai už rankovių tempia į atrakcionų parką. Išeitis yra – išsirinkite tokią kelionę, kad patenkinti liktų visi. Siūlome penkias vasaros atostogų idėjas visai šeimai. Gal čia rasite ir jums tinkantį bei finansines galimybes atitinkantį variantą?
Atostogos Graikijos salose
Atostogos Graikijos salose / 123rf.com nuotr.
Tomo Baranausko nuotr./Keliauti kemperiu idealiausia smalsiems keliautojams
Tomo Baranausko nuotr./Keliauti kemperiu idealiausia smalsiems keliautojams

1. Kelionė nameliu ant ratų po Lietuvą

Toks kelionės būdas patiks tiems, kuriuos už patogias viešbučio lovas ir

mėlyno vandens baseinus labiau džiugina kasdien besikeičiantys vaizdai ir galimybė aplankyti daug skirtingų vietovių per trumpą laiką. Kelionių entuziastai teigia, kad toks keliavimo būdas – vienas pigiausių. Jums nereikės sukti galvos rezervuojant viešbučių, maršrutą galėsite keisti kada panorėję. Jei taupote laiką, visas maisto atsargas galite vežtis su savimi – nereikės kasdien stoviniuoti prekybos centruose. Šiuolaikiniuose namukuose ant ratų yra kondicionieriai, tualetas, dušas, viryklė, šaldytuvas, tad komforto tikrai nepritrūks. Ką aplankyti? Sudarinėdami maršrutą pasitelkite vaizduotę, aplankykite Lietuvos miestų ir miestelių turizmo informacijos centrų tinklapius. Patys nustebsite, kokie gražūs mažesni Lietuvos miestai ir kaip jie pasikeitė nuo paskutinės jūsų viešnagės vaikystėje. Vaikai tokią kelionę tikrai įsimins ilgam!

Jovitos Tartilaitės nuotr./Laplandijoje...
Jovitos Tartilaitės nuotr./Laplandijoje...

2. Vasariška kelionė pas Kalėdų Senelį į Laplandiją

Skamba neįtikėtinai? Tačiau tokią kelionę visai šeimai kur kas paprasčiau suorganizuoti vasarą nei per didžiąsias metų šventes žiemą. Kalėdomis čia kvepia visais metų laikais. Laplandija iš Lietuvos nesunkiai pasiekiama automobiliu, o Kalėdų Senelio rezidencija Suomijoje, Rovaniemi miestelyje, lankytojams atvira visada. Žiemą temperatūra ten nukrenta iki 50 laipsnių žemiau nulio, todėl su vaikais kur kas geriau čia atvykti vasarą, kai temperatūra siekia 10-20 laipsnių. Vasarą saulė Laplandijoje šviečia nenusileisdama dieną naktį. Kaimelyje daugybė Kalėdų žaislais prekiaujančių parduotuvių, ledo pilis ir kavinės. Laplandijoje be Rovaniemi yra dar trys didelis miestai, kuriuose gausu muziejų, teatrų, restoranų. O vizitinė šio regiono kortelė – miškai ir ežerai. Žodžiu, pamatyti tikrai yra ką.

Zakopanė
Zakopanė

3. Išvyka į Zakopanę Lenkijoje

Apsilankymas Zakopanėje gali tapti pirmąja jūsų atžalų pažintimi su kalnais. Nors Zakopanė garsėja kaip žiemos kalnų slidinėjimo kurortas, veiklos čia netrūksta ir vasarą. Ilgame slėnyje Tatrų kalnuose įsikūręs miestas garsėja patraukliomis kainomis ir vietinių svetingumu. Šeimos apartamentai su vaizdu į kalnus kainuos ne brangiau nei nakvynė Lietuvos pajūrio kurorte. Jei mėgstate aktyvesnį laisvalaikį, būtinai skirkite dieną pakilti į Kasprowy Wierch viršukalnę, nuo kurios atsiveria įspūdingi peizažai. Kriokliai, ežerai, kalnų gamta ir aplink besiganantys ožiai nepaliks abejingų, tačiau piniginė nukentės kur kas mažiau nei atostogoms pasirinkus Šveicariją ar Austriją.

Raimondos Mikalčiūtės/15min.lt/Klaipėdoje prisišvartavęs kruizinis laivas „Serenade of the Seas“ – tarsi keliaujantis viešbutis, kuriame netrūksta pramogų
Raimondos Mikalčiūtės/15min.lt

4. Kruizas šeimai

Be populiariausių Viduržemio ir Karibų jūros kruizų, galima rinktis Šiaurės Europos kruizus, kurių metu aplankysite Skandinavijos šalis, ilguosius kruizus per Atlanto vandenyną ir kitus variantus – viskas priklauso nuo jūsų finansinių galimybių. Jei norite pasyvų poilsį po kaitria saule suderinti su turiningomis atostogomis aplankant naujus miestus, rinkitės savaitės trukmės kruizą Viduržemio jūra. Tai optimalus laikas – nepabos ne tik jums, bet ir vaikams. Kelionės metu paprastai aplankomi penki-šeši uostai, viena diena dažniausiai praleidžiama atviroje jūroje. Vienam uostui apžiūrėti gali būti skiriamas pusdienis ar diena, tačiau galite neišlipti iš laivo ir visą savaitę. Pramogų netrūks bet kokio amžiaus keleiviams – baseinai, vandens čiuožyklos, žaidimų aikštelės, alpinizmo sienelės neleis nuobodžiauti visų amžiaus grupių vaikams. Tiesa, tai nebus pats pigiausias kelionės variantas, bet jei užteks kantrybės kruopščiai patikrinti visus akcijas kelionėms siūlančius tinklapius, tikrai išsirinksite įperkamą variantą.

Aistės Vaičiulytės nuotr./Edinburgas
Aistės Vaičiulytės nuotr./Edinburgas

5. Edinburgas ir jo apylinkės Škotijoje

Tikėtina, kad planuodami šeimos atostogas apie šį Škotijos miestą net nesusimąstėte. Nors pilių vakarinėje Europos dalyje apstu, tačiau Škotijoje jos bene labiausiai pritaikytos poilsiui su vaikais. Škotijoje jų daugiau nei 600. Jei keliausite rugpjūtį, nepraleiskite galimybės apsilankyti Edinburgo festivalyje „The Fringe“. Tai daugiau nei pusantro milijono dalyvių kasmet sulaukiantis menų, teatro ir dailės festivalis. Veiklos jame netrūks ir vaikams – fakyrų pasirodymai, daugybė gatvės artistų pasirodymų. Nepamirškite užkopti ir į negyvo ugnikalnio viršūnę, nuo kurio atsiveria miesto panorama. Apsilankykite ir Edinburgo zoologijos sode. Per dieną išvysite daugiau nei 1000 gyvūnų rūšių. Iš Lietuvos Edinburgą galima pasiekti pigių skrydžių bendrovių lėktuvais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius