Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įdomiausi pasaulio safario turai

Daugelis žmonių, vaikštinėdami po zoologijos sodus, gaili narvuose uždarytų gyvūnų. Puiki alternatyva apžiūrėti laukinę gamtą ir leisti gyvūnams mėgautis jiems įprasta aplinka – safario turai. Jų metu, lankytojams siūloma visureigiais važinėtis po didžiulę teritoriją ir stebėti gyvūnus natūralioje aplinkoje. Nors safario turai iš pirmo įspūdžio asocijuojasi su didingąja Afrika, visgi, šiandien šis terminas kur kas platesnis: tai ekskursijos, kurių metu laukinė gamta stebima iš labai arti. Atrinkome dešimt, be galo įdomių safario turų. Dalis jų – Afrikoje, dalis – kituose pasaulio kampeliuose. Susipažinkite.
Safaris Kenijoje
Safaris Kenijoje / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Kriugerio nacionalinis parkas, PAR

Kriugerio nacionalinis parkas – tai saugoma gamtos teritorija, esanti Pietų Afrikos Respublikos šiaurės rytuose. Savanos, sausieji miškai, pievos, krūmokšniai – kraštovaizdis čia labai kontrastingas. Dėl šios priežastis, nacionalinio parko teritorijoje gyvena labai daug įvairiausių gyvūnų.

Kriugerio nacionalinis parkas – labai pamėgtas turistų, mat čia, safario turų metu, jie gali išvysti tikrąją Afrikos gamtą. Liūtai, raganosiai, drambliai, žirafos, buivolai, zebrai, antilopės, hienos – gyvūnų rūšis, gyvenančias šiame parke, galėtume vardinti ir vardinti. Didžiausia gyvūnų koncentracija – pietinėje nacionalinio parko dalyje, todėl čia atvyksta daugiausiai keliautojų. Jeigu viešėsite PAR, rekomenduojame ir jums!

Shutterstock.com nuotr./Kriugerio nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Kriugerio nacionalinis parkas

Čitvano nacionalinis parkas, Nepalas

Pietinėje Nepalo dalyje, Indijos pasienyje esantis Čitvano nacionalinis parkas – dar vienas puikus pasirinkimas, svajojantiems iš arti stebėti laukinę gamtą. Čia saugomas natūraliai išlikęs Himalajų subtropinių miškų bei pelkynų kraštovaizdis, kuris tikrai pribloškia savo grožiu.

Čitvano parko teritorijoje gyvena daug egzotinių gyvūnų: bengaliniai tigrai, panteros, leopardai, gaūrai ir kt. Bene labiausiai saugomi parko gyventojai – šarvuotieji raganosiai, tai – nykstanti rūšis.

Šis nacionalinis parkas – bene labiausiai turistų lankoma vieta visame Nepale. Nuo 1984 metų jis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Shutterstock.com nuotr./Čitvano nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Čitvano nacionalinis parkas

Jalos nacionalinis parkas, Šri Lanka

Jalos nacionalinis parkas – tai beveik 1000 kvadratinių kilometrų ploto teritorija Šri Lankoje. Musoniniai miškai, pievos, brūzgynai, lagūnos, uolų baseinai – nacionalinis parkas turtingas skirtingomis ekosistemomis. Tad nenuostabu, jog čia gyvena daug įvairių gyvūnų rūšių.

Turistams po Jalos nacionalinį parką organizuojamos ekskursijos. Siūloma sėstis į visureigius ir važinėjantis po kontrastingą teritoriją stebėti laukinių dramblių ir bizonų kaimenes, pelikanų ir flamingų būrius, šernų grupeles, elnius, leopardus, krokodilus ir kt. Iš anksto nuspėti, koks gyvūnas užstos visureigiui kelią – beveik neįmanoma. Todėl visų keliautojų patirtys labai skirtingos ir unikalios. Vis dėlto, visi vienbalsiai tikina, jog įspūdžių iš safario po Jalos nacionalinį parką, jie nepamirš visą gyvenimą.

Shutterstock.com nuotr./Jalos nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Jalos nacionalinis parkas

Serengečio nacionalinis parkas, Tanzanija

Vienas iš labiausiai turistų pamėgtų safarių – tai safaris po Tanzanijoje esantį Serengečio nacionalinį parką. Šis parkas užima beveik 15 tūkstančių kvadratinių kilometrų teritoriją. Čia galima išvysti tiek miškingų teritorijų, tiek pievų ar savanų.

Jeigu jūsų paprašytų apibūdinti Afrikos gamtą, tikriausiai pasakotumėte apie tingius liūtus, kurie visą dieną mėgaujasi saulės spinduliais, o išalkę sumedžioja nuo mamos atitrūkusį gazelės jauniklį. Paminėtumėte didžiules zebrų bandas, ilgakakles žirafas, dramblius, antilopes, krokodilus, begemotus. Būtent toks ir yra Serengečio nacionalinis parkas. Čia sutelpa platus spektras Afrikos gamtos. Įspūdinga vietovė.

Shutterstock.com nuotr./Serengečio nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Serengečio nacionalinis parkas

Ranthambore nacionalinis parkas, Indija

Šiaurinėje Indijos dalyje esantis Ranthambore nacionalinis parkas – tai vietovė, kurioje auga tankios džiunglės. O jose – karaliauja bengaliniai tigrai. Jei visada svajojote išvysti šiuos plėšrūnus natūralioje aplinkoje, Ranthambore parke tą padaryti tikrai galite.

Kaip minėjome, didžiąją parko teritoriją sudaro džiunglės. Įdomu tai, jog jose pasislėpę daug senovę menančių pastatų griuvėsių, o taip pat – vandens telkinių, kurie džiunglių gyvūnams padeda ištverti karštas dienas. Tigrai, šiame nacionaliniame parke, jaučiasi lyg tikri šeimininkai. Jie nė kiek nesibaimina turistų, todėl dienos metu drąsiai pasirodo prie griuvėsių ar parko teritorijoje esančių pastatų.

Shutterstock.com nuotr./Ranthambore nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Ranthambore nacionalinis parkas

Masai Mara gamtos rezervatas, Kenija

Kenija – šalis, kuri dažnai tituluojama Rytų Afrikos perlu. Ši valstybė didžiuojasi unikalia laukine gamta, kuria, viešint Kenijoje, nepasimėgauti būtų tikrų tikriausias nusikaltimas. Ne veltui, safariai – viena iš populiariausių šios šalies pramogų.

Masai Mara – tai laukinės gamtos rezervatas, esantis pietvakarių Kenijoje. Toliau, pietuose, šis rezervatas prasitęsia į Serengečio nacionalinį parką, apie kurį jums jau pasakojome. Masai Mara teritorijai būdingi žolinių savanų kraštovaizdžiai. Kiek daugiau krūmynų auga tik upių slėniuose. Rezervate gyvena daug Rytų Afrikai būdingų gyvūnų. Tai – liūtai, žirafos, antilopės, zebrai, gepardai, raganosiai, krokodilai, stručiai, grifai ir kt. Masai Mara parke vykdomi safarių turai, kurių metu šiuos gyvūnus galima apžiūrėti iš labai arti.

Shutterstock.com nuotr./Masai Mara gamtos rezervatas
Shutterstock.com nuotr./Masai Mara gamtos rezervatas

Naktinis safaris, Singapūras

Manote, jog stebėti gyvūnus laukinėje aplinkoje – be galo įdomu? O ką manote apie laukinių gyvūnų stebėjimą naktį? Būtent tokia pramoga turistams siūloma Singapūre.

Singapūro zoologijos sodas įtrauktas į geriausiųjų pasaulio zoologijos sodų dešimtuką. Čia griežtai pasisakoma prieš gyvūnų laikymą narvuose, todėl stengiamasi jiems suteikti kuo natūralesnę aplinką, didelius plotus. Gyvūnai laksto po slėnius, kalvas, dirbtinai iškastus griovius, kanjonus ir pan. Įdomu tai, jog Singapūro zoologijos sodas buvo pirmasis visame pasaulyje, savo lankytojams pasiūlęs naktinius safarius. Dauguma gyvūnų turi savo nakties ganymosi ar medžiojimo ritualus. Argi nebūtų įdomu tai pamatyti savo akimis?

Shutterstock.com nuotr./Naktinis safaris
Shutterstock.com nuotr./Naktinis safaris

Etošos nacionalinis parkas, Namibija

Namibijos šiaurės vakaruose esantis Etošos nacionalinis parkas – tai didžiulė, saugoma gamtos teritorija. Bene svarbiausia šio parko vieta – Etošos duburys.

Kadaise šioje vietoje buvo ežeras. Prieš milijonus metų jis išdžiūvo ir liko druska aptraukta molio dykynė. Į šiuos milžiniškus išsausėjusio ežero plotus atklysta daug gyvūnų. Čia galima išvysti zebrų bandas, dramblius, raganosius, žirafas, liūtus, leopardus ir t. t. Etošos nacionaliniame parke organizuojami ir safario turai, kurie tikrai verti dėmesio!

Shutterstock.com nuotr./Etošos nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Etošos nacionalinis parkas

Fopingo gamtos draustinis, Kinija

Visada žavėjotės pandomis ir svajojote šiuos mielus gyvūnus pamatyti savo akimis? Kinijoje, Šaansi provincijoje esantis Fopingo gamtos draustinis – tai vieta, kurioje gyvena kiek daugiau nei 60 pandų. Keliautojams leidžiama vykti į turus po Fopingo gamtos draustinio kalnus ir stebėti pandų gyvenimą iš arti. Žinoma, šiame rezervate gyvena ir daugiau įdomių gyvūnų, pavyzdžiui: beždžionės, juodieji lokiai, ožkaragiai, leopardai ir kt. Ekskursijos po šį gamtos draustinį tikrai vertos dėmesio!

Shutterstock.com nuotr./Fopingo gamtos draustinis
Shutterstock.com nuotr./Fopingo gamtos draustinis

Okavango delta, Botsvana

Tūkstančiai keliautojų kasmet vyksta į Botsvaną, norėdami aplankyti Okavango deltą. Klausiate, kuo ji tokia įdomi? Ogi tuo, jog tai didžiausia sausumos delta pasaulyje! Kadaise ji buvo Makgadikgadi ežero, kuris pradėjo džiūti prieš 10 tūkstančių metų, dalis. Šiandien, tai didžiuliai sausumos plotai, kuriuose gyvena įvairiausi gyvūnai, tarp kurių – Afrikos drambliai, liūtai, hienos, begemotai, žirafos, laukiniai šunys, raganosiai, zebrai, babuinai ir kt. Ši delta yra vienintelė pasaulio vieta, kurioje veisiasi pilkieji garniai.

Okavango deltoje organizuojami safario turai, kurie itin mėgstami turistų, mat jų metų galima stebėti laukinę Afrikos gamtą iš labai arti. Jei kada nors lankysitės Botsvanoje, Okavango deltą būtinai aplankykite ir jūs.

Shutterstock.com nuotr./Okavango delta
Shutterstock.com nuotr./Okavango delta

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius