Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Idro ežeras – italų saugoma paslaptis

Vadovaujuosi nuostata, kad niekada negrįžtu į tą pačią vietą, kur jau kartą esu buvusi, nes per savo gyvenimą norėčiau apkeliauti kuo daugiau pasaulio šalių. Visgi Italija yra išimtis. Nesvarbu, kiek kartu sugrįžtu, visada atrandu ką nors naujo ir žavingo. Šį kartą labai norėjau ne itin turistinės vietovės, daug gamtos ir kalnų. Mano pasirinkimas buvo Bergamas, nes lėktuvo bilietai į šitą miestą net vasaros sezonu yra ganėtinai pigūs. Be to, tai puiki strateginė vieta, iš kurios patogu pasiekti Italijos Alpes ir skaidrius kalnų ežerus.
Idro ežeras Italijoje
Idro ežeras Italijoje / 123rf.com nuotr.

Manau, tikrai visi yra girdėję apie glamūrinius Gardos bei Como ežerus, tuo tarpu Idro ežeras vis dar išlieka mažiau turistų apgulta vieta. Idro yra vienas iš mažesnių Lombardijos regiono ežerų – jis tik 11 kilometrų ilgio, bet jo grožis tiesiog pakerta kojas.

Ežeras primena Norvegijos fiordus – jo vanduo yra sodriai mėlynas ir skaidrus, iš visų pusių jį supa kalnai ir žali miškai, o kadangi ežeras yra mažas, tie kalnai atrodo labai arti, tarytum ranka pasiekiami. Ežeras yra ledinės kilmės, tad vanduo yra šaltokas, labai tinka atsigaivinti karštą dieną. Vanduo yra nuostabiai ramus, nes ežero teritorijoje galioja draudimas plaukioti laivams, kurių variklio galingumas yra didesnis nei 10 arklio galių, tad jį itin mėgsta žvejai ir plaukikai.

Namas, kuri išsinuomojom, pranoko visus lūkesčius – tipinio šio regiono itališko stiliaus akmenukais dengta vila su didžiuliu žaliu sodu. Iš karto už sodo vartelių – ežero krantas, tad maudytis galima tiesiai iš savo privačios teritorijos. Kas mėgsta ramų poilsį, užtenka prisipirkti itališkų skanėstų, vyno ir tiesiog pasinerti į saldu Dolce Vita. Netoliese yra ir itališka kavinė, kurioje, atrodo, buvo tik vietiniai gyventojai.

M.Mozyro nuotr./Idro ežeras
M.Mozyro nuotr./Idro ežeras

Nors ežeras atrodo tarsi paslėptas nuo minių ir labai ramus, palei jo krantus daug tipinių, atmosferinių Italijos miestelių su puikiais restoranais ir viešbučiais. Man visuomet patiko stebėti, kaip Italijos provincijoje senyvo amžiaus žmonės neskubėdami jau vidudienį geria vyną, aptardami visas aktualijas. Pas mus dažniausiai senoliai daro tai poliklinikoje.

Idro ežero regionas yra puiki vieta ir tiems, kas mėgsta aktyvesnį poilsį. Idrą supa kalnai su puikiais takais žygiams – vietiniuose kempinguose galite rasti žemėlapius, o recepcijos darbuotojai patars, kuriuos rinktis. Vieną iš vidutinio sunkumo takų įveikė ir mano 12 metų dukra, tad nedvejokite pasiimti į žygį vaikus – vaizdai iš viršaus tikrai bus to verti.

M.Mozyro nuotr./Idro ežeras
M.Mozyro nuotr./Idro ežeras

Idro ežeras yra strateginėje vietoje, tad puikiai tinka turistams, kurie taip pat norėtų išvykti į dienos ekskursijas. Vakarinė garsiosios Gardos ežero pakrantė yra vos už 30 km nuo Valle di Ledro. Verta pamatyti miestus šalia Gardos – pvz.: Riva, Gargnano ir Limone.

Važiuojant į šiaurę vos už 60 km yra miestas Madonna di Campiglio, kuris yra Dolomitinių Alpių apsuptyje apsuptyje – ten žiemos mėnesiais vyksta pasaulio slidinėjimo čempionatai. Iš čia galima pasiekti funikulieriais aukštesnes Alpių partijas ir eiti toliau į kalnus.

Pusantros valandos kelio automobiliu nuo Idro ežero yra garsusis Veronos miestas, o vos 220 km kelio – Venecija. Abu miestus galima aplankyti vienos dienos ekskursijos metu. Arčiausiau esantis didesnis miestas šalia Idro ežero – Breša (Brescia), kuris yra žymus meno, literatūros ir poezijos lobiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius