-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš atostogų Graikijoje sugrįžę lietuviai: visur jautėme dūmų kvapą

Iš gaisrų siaubiamos Graikijos grįžę lietuviai sako jautę dūmų kvapą Atėnuose ir matę dūmų stulpus, tačiau atostogų planų dėl to sako nekeitę. Keliones į Graikiją organizuojanti kelionių agentūra teigia, kad nepaisant padaugėjusių skambučių, niekas neatšaukia ir kelionių. Ugnis Graikijoje, netoli sostinės, pasiglemžė 82 žmonių gyvybes, tačiau dar daug dingusiųjų be žinios.
Graikija po gaisro
Graikija po gaisro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rojus, virtęs pragaru. Tai daugiausia aukų šiame amžiuje pareikalavęs gaisras Europoje.

Iš Atėnų grįžę lietuviai pasakoja buvę toliau nuo gaisrų siaubiamo regiono. Tiesa, atostogavę Atėnuose ir jautė, ir matė dūmus. Ugnis siautė už pusšimčio kilometrų nuo sostinės.

„Jautėmės visiškai saugiai, bet ir dūmai ore jaučiami, sunku kvėpuoti. Kiek bendravome su vietiniais, tai visi labai sielojasi, nes labai daug žmonių turėjo giminaičių ar pažįstamų šalia Atėnų, kurie nukentėjo ar dingę be žinios. Na, tokia emocinga gaida Atėnuose“, – įspūdžiais dalinasi vienas iš atvykėlių.

Kitas pridūrė, kad Graikijoje gyvenimas visgi nesustojo – pliažuose buvo daug poilsiautojų, linksmybės toliau tęsėsi.

Dar vienas lietuvis, grįžęs iš kelionės pasakojo nuolat stebėjęs situaciją – kur link eina gaisrai, ar nereikės evakuotis. „Atostogų kaip ir nelabai sugadino“, – sakė jis, bet pripažino, kad nesaugumo jausmas tikrai buvo.

Sunerimusių keliautojų skambučių sulaukia ir keliones į Graikiją organizuojanti agentūra. Tačiau esą atsisakiusiųjų važiuoti – nebuvo. Kaip ir niekas nenorėjo nutraukti atostogų anksčiau laiko.

Plačiau apie lietuvių įspūdžius – Edvardo Špoko reportaže.

„Kaip kare Sirijoje“

Ugniagesiai vis dar gesina pavienius gaisro židinius. O vietiniai, pamažu grįžta ten, kur dar prieš tris dienas stovėjo jų namai.

„Viskas atrodo kaip nuotraukose iš karo Sirijoje. Net jei atstatysime namus, aplink – išdeginta dykuma. Visur dykvietė, neliko medžių, žolės. Nieko neliko“, – sako vasarnamio Graikijoje savininkas Werneris Betzas.

Nieko neliko ir iš devyniolikos senovinių automobilių kolekcijos. Tačiau savininkas džiaugiasi, kad išgyveno jis ir jo kaimynai.

Baiminamasi, kad žuvusių skaičius gali pasiekti 100. Kol kas nėra oficialių duomenų kiek žmonių dingę be žinios, gelbėtojai dar tebeieško išgyvenusiųjų.

„Visi namai smarkai sudegę. Apžiūrime pastatus, į kuriuos galime įeiti, daug žmonių į mus kreipiasi dėl dingusiųjų“, – pasakoja Savanorių gelbėtojų komandos vadovas Dionysis Tsiroglou`as.

Sudegė pustrečio tūkstančio namų, britų žiniasklaida praneša apie žuvusią airių porą, į Graikiją atvykusią medaus mėnesio. Apie nukentėjusius lietuvius informacijos nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius