Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkti geriausi pasaulio miestai 2021-iesiems

Bęsitęsiant koronaviruso pandemijai, pasaulio miestų atmosfera pasikeitė – daug verslų užvėrė savo duris dėl karantino, vis mažiau žmonių išeina į gatves. Tačiau kasmetis geriausių pasaulio miestų reitingas primena – metropoliai vis dar yra fantastiška vieta gyventi.
Londonas, Jungtinė Karalystė
Londonas, Jungtinė Karalystė / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Londonas Kelionės

Reitingą sudaro „Resonance Consultancy“ – konsultacinė įmonė, kuri specializuojasi nekilnojamame turte, turizme, ekonominiame vystyme. Ji atrinko 100 pasaulio miestų, kuriuose yra daugiau nei po milijoną gyventojų ir pagal 25 kriterijus juos išdėliojo reitinge. Kriterijai suskirstyti į šešias grupes, tokias kaip įvairovė, oras, parkų ir turistinių atrakcijų, skaičius, buvo atsižvelgta net į jų populiarumą socialiniuose tinkluose.

Šiemet pirmą kartą buvo įtraukti nauji kriterijai – nedarbo lygis, COVID-19 paplitimas (imant liepos mėnesio duomenis) ir pajamų pasiskirstymas.

Tad kurie miestai buvo paskelbti geriausiais? Pirmajame dvidešimtuke net pusę užima Europos miestai.

Geriausiuoju išrinktas Jungtinės Karalystės sostinė Londonas – jau šeštus metus iš eilės. Žinoma, jo ateitį rūku apgaubia „Brexit“, bet reitinge vis tiek puikiai įvertinti miesto parkai, viešosios erdvės. „Šiandien niekur nerasite geresnės miestiškos patirties, kad ir kokios pasaulinės jėgos dabar sukiotųsi senosiose jo gatvėse“, – rašo reitingo sudarytojai.

Antroje vietoje – Niujorkas, vadinamas niekada nemiegančiu miestu. Šiemet jis pritilęs, tačiau vis tiek gali pasiūlyti puikias parduotuves ir pramogas. Nors Niujorkas buvo pirmasis koronaviruso epidemijos JAV židinys, ataskaitoje optimistiškai žvelgiama į miesto ateitį: „kad ir koks pasaulis išnirs iš šios kolektyvinės force majeure, tai įvyks čia pirmiausiai“.

Trečias – Paryžius. Pastaraisiais metais Prancūzijos sostinei teko daug išbandymų. Teroro aktai, galingi protestai, supleškėjusi paryžiečiams be gali brangi Notre Dame katedra. Tačiau miestas kaskart atstoja ant kojų – ir šviečia vis ryškiau.

Geriausių pasaulio miestų TOP20:

  1. Londonas, Jungtinė Karalystė
  2. Niujorkas, JAV
  3. Paryžius, Prancūzija
  4. Maskva, Rusija
  5. Tokijas, Japonija
  6. Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai
  7. Singapūras
  8. Barselona, Ispanija
  9. Los Andželas, JAV
  10. Madridas, Ispanija
  11. Roma, Italija
  12. Čikaga, JAV
  13. Torontas, Kanada
  14. San Fransiskas, JAV
  15. Abu Dabis, Jungtiniai Arabų Emyratai
  16. Sankt Peterburgas, Rusija
  17. Amsterdamas, Nyderlandai
  18. Berlynas, Vokietija
  19. Praha, Čekija
  20. Vašingtonas, JAV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius