-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas: JAV panaikins kelionių apribojimus iš aštuonių pietų Afrikos šalių

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį oficialiai paskelbė, kad šią savaitę bus atšauktas draudimas atvykti iš Pietų Afrikos ir kitų regiono šalių, įvestas dėl būgštavimų dėl pandeminio koronaviruso omikron varianto.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / Imago / Scanpix nuotr.

„Kelionių apribojimai nebėra būtini siekiant apsaugoti visuomenės sveikatą“ ir liausis galioję penktadienį, sakoma J.Bideno pareiškime.

Baltieji rūmai jau buvo paskelbę, kad panaikins apribojimus, tačiau šis J.Bideno pareiškimas leidžia sprendimui įsigalioti penktadienį 0 val. 1 min. Vašingtono (7 val. 1 min. Lietuvos) laiku.

J.Bidenas sakė, kad panaikina draudimus remdamasis Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) patarimu, pažymėdamas, kad JAV mokslininkai „bendradarbiaudami su Pietų Afrikos mokslininkais, kurie iš pradžių pranešė apie variantą, padarė didelę pažangą suprasdami omikron variantą“.

Nors dabar ši COVID-19 atmaina išplito daugiau nei 100 šalių, įskaitant JAV, grėsmės lygis laikomas mažesniu nei iš pradžių baimintasi, nes „mokslo ekspertai nustatė, kad žmonės, paskiepyti nuo COVID-19, yra apsaugoti nuo sunkios ligos“ formos, sakė J.Bidenas.

Pasaulio šalys blokavo keliones iš pietinių Afrikos valstybių po to, kai variantas buvo aptiktas Pietų Afrikoje, lapkričio 24 dieną pranešusioje Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) apie minimą atmainą.

Lapkričio 29-ąją JAV uždraudė atvykti beveik visiems ne JAV piliečiams, kurie neseniai buvo Pietų Afrikoje, Botsvanoje, Zimbabvėje, Namibijoje, Lesote, Esvatinyje, Mozambike ir Malavyje.

PSO ir Jungtinės Tautos pasisakė prieš kelionių draudimus, o Pietų Afrikos pareigūnai teigė, kad tokiu būdu jų šalis baudžiama už padermės nustatymą ir už skaidrumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius