Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 11

JAV koją susižalojęs lietuvis grįžo į Lietuvą: medicinos paslaugų kainos ten priverčia žagtelėti

Periodiškai apsilankau JAV. Tiesą sakant, net dabar, kai rašomos šios eilutės, taip pat esu toje šalyje. Patinka man Amerika, jaučiuosi joje kaip antruose namuose. Esu net gyvenęs joje kurį laiką. Sunku suskaičiuoti, kiek gerų dalykų turi ta šalis, todėl ir neskaičiuosime, netgi atvirkščiai – šiandien pakalbėsime apie vieną itin blogą dalyką, kuris, tiesą sakant, yra vienas iš lemiamų, kodėl aš nuolatinai negyvenu toje šalyje. Ir tai nėra aukštos kainos. Jos, aišku, irgi nepatinka, bet ir atlyginimai ten nemaži, tai kaip ir tos kainos ne tiek smogia.
JAV medicinos paslaugų kainos priverčia žagtelėti
JAV medicinos paslaugų kainos priverčia žagtelėti / Shutterstock / Vaido Mikaičio nuotr.

Tai yra sveikatos apsauga. Turbūt esate girdėję apie astronomines gydymo toje šalyje kainas. Jos nėra iš piršto laužtos. Juokaujama, kad nuėjus pas gydytoją snarglio nusibraukti, išeini iš jo su kelių šimtų dolerių sąskaita ir su klausimu, ar tikrai tas snarglys buvo nubrauktas.

Bijojau, kad gydytojo pateikta sąskaita viršys „n“ mėnesių uždarbį ir mano darbas toje šalyje bus tapęs beprasmiu.

Arba, pavyzdžiui, kad apturėjus kokią operaciją, teks pasiskelbti bankrotą arba pabėgti į kokią nors „bananų respubliką“ ir likusį gyvenimą joje slapstytis valgant tik bananus.

Kai pats gyvenau JAV, buvau jaunas, sveikas, kažkokių rimtesnių sveikatos problemų neturėjęs, tad pas gydytojus net nesilankiau. Aišku, būdavo, kad pasirguliuodavau, tačiau ne iki tiek, kad reiktų šauktis daktaro Aiskaudos. Tiesa, kartą darbe, lipdamas laiptais, nepastebėjau paskutinio laiptelio ir taip liuobiausi žemyn, kad galvojau nebepasikelsiu. Tada čiurna ištino kaip kaladė ir nebegalėjau net judinti pėdos.

Vaido Mikaičio nuotr. / JAV
Vaido Mikaičio nuotr. / JAV

Buvo labai liūdna, bet pas gydytoją vis tiek nėjau. Kodėl? Nes buvau jaunas ir durnas. Taip pat bijojau, kad gydytojo pateikta sąskaita viršys „n“ mėnesių uždarbį ir mano darbas toje šalyje bus tapęs beprasmiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius