Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dubajus siekia dar vieno rekordo – čia statoma didžiausia pasaulio lagūna

Arabų kapitalo valdoma „Crystal Lagoons Corp.“ bendrovė jau šią savaitę pradeda Dubajuje dar vieną didžiulį projektą – rekordininką. Įmonė planuoja pastatyti mieste didžiausią pasaulio dirbtinę lagūną, skelbia „Emirates 24/7“.
Dubajus siekia dar vieno rekordo
Dubajus siekia dar vieno rekordo / VisitDubai.com nuotr.

Milžiniška žmogaus rankomis sukurta lagūna užims 40 ha plotą. Projekto vystytoja „Crystal Lagoons“ jau pasirašė visas statyboms reikalingas sutartis ir gavo reikiamus leidimus. Naujas Dubajaus traukos objektas įsikurs pačiame miesto centre – Mohammed Bin Rashid City rajone.

Kompanija skelbia, jog iš karto po atidarymo ceremonijos lagūna bus įrašyta į Guinnesso pasaulio rekordų knygą kaip didžiausia dirbtinė lagūna pasaulyje.

Aplink milžinišką vandens telkinį ilgainiui atsiras paplūdimių, gyvenamųjų namų, parkų, tvenkinių, parduotuvių ir restoranų.

Lagūna – tai negili įlanka, kurią nuo gilesnės jūros skiria nerija, rifas ar atolas. Su jūra lagūna jungiasi siauru sąsiauriu (arba keliais sąsiauriais), todėl jos vandens druskingumas, dugno nuosėdos, flora ir fauna skiriasi nuo jūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius