Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atrodo kruizas „į niekur“: eilės norint patekti į baseiną ir privalomi kontaktų sekimo prietaisai

„Dream Cruises“ lapkričio pradžioje surengė pirmąjį kruizą „į niekur“ – laivas išplaukė iš Singapūro, niekur nestojo ir grįžo į tą patį uostą. Tai buvo pirmoji kruizinė kelionė šalyje, kur nuo kovo mėnesio buvo įvestas draudimas kruizams.
Kruizas Singapūre
Kruizas Singapūre / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Koronaviruso pandemija sudavė stiprų smūgį turizmo rinkai, o kelionių ištroškę žmonės visame pasaulyje griebiasi bet ko, kas tik leistų jiems prisiminti nuotykius ir ištrūkti iš kasdienybės. Įmonės irgi nesnaudžia – siūlo skrydžius „į niekur“, taip pat ir kruizus. Šie prasideda ir baigiasi tame pačiame uoste, nėra niekur stojama kelionės metu.

Lapkričio 6 d. šimtai keliautojai išplaukė į tokį kruizą su „World Dream“ laivu. Jų patirtis buvo pavadinta „Super Seacation“ – „Super Jūrostogomis“. Tai – dalis pilotinės programos, kuria siekiama sugrąžinti kruizus ir užtikrinti keleivių bei įgulos saugumą.

Po pirmosios kelionės „World Dream“ žada jų ir daugiau – reguliariai siūlys trijų ir keturių dienų keliones „į niekur“. Laivuose bus dvigubai mažiau keleivių, jais plauks tik Singapūro gyventojai.

Didžiausias dėmesys tokiuose kruizuose yra užtikrinimui, kad visi keleiviai ir įgula neužsikrėstų koronavirusu. Pandemijos pradžioje kruizuose buvo kilę keli dideli proveržiai, kurie nuskambėjo visame pasaulyje.

„World Dream“ laivu paprastai plaukia apie 3,4 tūkst. keleivių, tačiau lapkritį jis išplaukė pustuštis. Tai – viena iš būtinų sąlygų norint vėl vykdyti kruizines keliones. Privalu užtikrinti, kad 18-os denių laive būtų galimybė užtikrinti pakankamus atstumus tarp žmonių.

Keleiviams buvo paskirti konkretūs laikai, kada jie galėjo lipti į laivą. Taip siekta, kad nebūtų spūsčių. Dar prieš lipimą jie visi turėjo pasidaryti COVID-19 testą. Kaip rašo „Straights Times“, atsakymai būdavo gaunami per 20 minučių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kruizas Singapūre
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kruizas Singapūre

Laive – 35 restoranai ir barai, spa, teatras, 6 vandens čiuožyklos, lyninė čiuožykla, laipiojimo siena, mini golfas, karaokė kambariai ir dar daugiau pramogų. Laive taip pat įrengta klinika, kuri gali pateikti koronaviruso testo atsakymą per maždaug valandą. Taip pat čia yra ir intensyvios terapijos palata, jeigu laive visgi kam nors būtų patvirtintas COVID-19.

Pasidarę testus ir gavę neigiamus atsakymus, svečiai galėjo patekti į laivą, tačiau ir ten turėjo laikytis saugių atstumų vieni nuo kitų, dėvėti kaukes.

Visame laive buvo įrengtos be prisilietimo veikiančios rankų plovimo stotelės, dingo bufetai, kasdien buvo tikrinama svečių sveikata.

Visi keleiviai turėjo su savimi turėti ir elektroninį kontaktų sekimo prietaisą. Šie nėra naujovė Singapūre – dar birželio mėnesį buvo pradėti jų testai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kruizas Singapūre
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kruizas Singapūre

Pramogoms laive atsirado žmonių skaičiaus ribojimai. Pavyzdžiui, baseine vienu metu galėjo būti tik 26 žmonės. Stalai ir kėdės buvo išdėstyti atokiau, svečiai kiekvienai veiklai turėjo iš anksto registruotis.

Visgi pramogų netrūko. Buvo rengiamas lazerių šou, miuziklas. Visos kelionės pagrindinė tema buvo Kalėdos, tad daug pramogų buvo susijusios su jomis.

Įgulai buvo taikomi dar griežtesni reikalavimai. Jiems dar prieš atvykstant keleiviams buvo daromas ne vienas COVID-19 testas, jie 14-ai dienų izoliavosi prieš kelionę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius