Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kanados draudimo bendrovės nebepadengs dėl koronaviruso atšauktų kelionių išlaidų

Dvi pagrindinės Kanados draudimo bendrovės nebepadengs kelionių, atšauktų dėl koronaviruso protrūkio, išlaidų, ketvirtadienį pranešė visuomeninis transliuotojas CBC.
Skrydžiai
Skrydžiai / 123rf.com nuotr.

Keliautojams, turintiems pagrindinį kelionių atšaukimo draudimą, paprastai išlaidos kompensuojamos, jei vyriausybė paskelbia įspėjimą vengti tam tikrų vietų jau po to, kai bilietai yra įsigyti.

Visgi draudimo bendrovės „Manulife“ ir „TuGo“, remiantis vidiniais memorandumais ir perspėjimais, siunčiamais draudimo brokeriams ir kelionių agentams, kuriuos pacitavo „Canadian Broadcasting Corporation“, nebepadengs išlaidų, patirtų dėl kelionių apribojimų ar nerimo dėl viruso plitimo.

„Laikome COVID-19 žinoma aplinkybe, – CBC teigė „TuGo“ atstovė Melissa Kaerne. – Tai reiškia, kad virusas nebelaikomas staigia ir netikėta aplinkybe, nes tai yra visuotinė sveikatos problema.“

Kelionių atšaukimo draudimo pakeitimas įsigaliojo trečiadienį.

Vidinis „Manulife“ pranešimas, kurį gavo visuomeninis transliuotojas, rodo, jog draudikas laikosi panašios pozicijos nuo penktadienio.

Nei viena įmonė iš dviejų iš karto neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymus pakomentuoti.

Tuo tarpu „Air France“, „Air Canada“ ir „Air Transat“ paskelbė, kad keleiviams bus leidžiama atidėti arba atšaukti kovo mėnesį užsakytus skrydžius nemokamai.

Šis lankstumas yra skirtas nuraminti keliautojus ir „leisti jiems užtikrintai užsisakyti kitą kelionę“, – teigė „Air Transat“ atstovas atsiųstame elektroniniame laiške.

Kanados vyriausybė paskelbė rekomendacijas dėl neesminių kelionių į pagrindines epidemijos paveiktas šalis – Kiniją, Iraną, šiaurės Italiją ir tam tikras Pietų Korėjos dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius