Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karibų kruizas nustebino juo keliavusią porą, bet ne vieną garsiausių šalies keliautojų

„Su savo antrąja puse keliaujame daug ir aktyviai, bet apie atostogas kruizu niekada net minties nebuvo, nes atrodė, jog tai poilsis, skirtas arba šeimoms su vaikais, bet dažniau – gerokai už mus vyresniems žmonėms“, – stereotipinį jaunų žmonių požiūrį į kruizus išsakė kalbinta Gabrielė. Visgi, pamačiusi kelionės pasiūlymą už gerą kainą, kuriame buvo net 5 skirtingos kryptys Karibuose per 8 dienas, pora ryžosi išbandyti tokį keliavimo būdą.
Karibų kruizą išbandžiusi pora ir Rimvydas Širvinskas-Makalius
Karibų kruizą išbandžiusi pora ir Rimvydas Širvinskas-Makalius / Asmeninių archyvų nuotr.

Kruizo metu pora aplankė Majamį, dvi Bahamuose esančias vietas, Dominikos Respubliką ir Puerto Riką. Kad bus įdomu pamatyti tokias vietas, jie tikėjosi, bet tai, kas juos pasitiks laive – tikrai gerokai nustebino, rašoma „Makalius.lt“ pranešime spaudai.

Tobulas variantas per kelias dienas pamatyti kelias vietas ar net šalis

Rimvydas Širvinskas-Makalius, keliolika pačių įvairiausių kruizų išbandęs visame pasaulyje, sako neretai girdintis jaunų žmonių dvejones ar vykti, ar ne, nes lyg ir per jauni dar tokio tipo kelionėms, o ir ką ten veikti, kai aplink nėra bendraamžių.

„Vis pagalvoju, kiek dar laiko turi praeiti, kad į kruizus būtų pradedama žiūrėti ne į kaip senjorų pramogą, o į kaip puikiai tinkančią jaunoms kompanijoms, poroms, norinčioms sutaupyti laiko, daugiau pamatyti, tiesiog pailsėti, negalvojant apie jokią logistiką kelionėse, ar tiesiog išbandyti kitokį keliavimo būdą. Turbūt reikia visus susodinti į laivus, kad ta nuomonė pasikeistų (juokiasi, red. pastaba).“

Makalius sako, kad toks Karibų kruizas, į kurį leidosi Gabrielė, yra tobulas per tokį trumpą laiką pamatyti kelias šalis.

„Nemažai kruizų teko išbandyti ir pačiam, taip pat ir Karibų kruizą. Nežinau, kaip dar greičiau galima aplankyti tiek vietų per tokį trumpą laiką. Galima skraidyti, bet skrydžiai, važinėjimai atskridus ir kasdienės ekskursijos nuvargintų bet kurį“, – šypsosi Makalius.

Asmeninio archyvo nuotr. / Rimvydas Širvinskas-Makalius
Asmeninio archyvo nuotr. / Rimvydas Širvinskas-Makalius

Nors į Karibus leidosi ne naujuoju „MSC Seascape”, o jo dvyniu vadinamu „MSC Seashore”, R.Širvinskas sako, kad labai norėtų išbandyti šį itin modernų laivą.

„Įspūdį padaro ne tik gigantiškas laivas, kuriame yra įdiegtos naujausios technologijos, bet ir pats kruizo vidaus dizainas, įkvėptas Niujorko, laive išstatyta trijų metrų aukščio Laisvės statulos kopija, įkurta prekybos ir pramogų zona „Times Square“, įrengta 8,5 m aukščio LED siena, vaizduojanti Manhatano panoramą. Stilinga, įdomu, o veiklos jauniems žmonėms jame dar daugiau, tad norint pilnai pajusti ir Amerikos dvasią, ir išbandyti norimas pramogas, panašu, kad teks gerokai greičiau suktis (šypsosi, red. pastaba).“

Pamačius, kokie žmonės juos sups, labai nustebo

„Kadangi vykome su išankstine nuomone, kokia publika bus laive, tai nieko pernelyg ir nesitikėjome. Nuvijome mintis, kad susirasime su kuo smagiai leisti laiką, jei norėsis kompanijos, kartu galbūt aplankyti vietas, kur sustosime, nes kelionėse smagu ir susipažinti, ir pabendrauti su žmonėmis iš viso pasaulio. Bet jau belipant į laivą, buvo aišku, kad viskas ne visai taip, kaip mes galvojome.

Tikrai nustebome pamatę tiek jaunų porų, draugų kompanijų. Aišku, buvo ir šeimų su vaikais, ir senjorų, bet jie tikrai nesudarė didžiosios dalies keliautojų“, – sako kelionės kompanionų maloniai nustebinta Gabrielė, pridurdama, kad daugiausiai kruizu plaukė žmonių iš JAV ir Europos šalių.

Asmeninio archyvo nuotr. / Lietuvių pora išbandė Karibų kruizą
Asmeninio archyvo nuotr. / Lietuvių pora išbandė Karibų kruizą

Makalius sako, kad senjorai pamėgę tokias keliones todėl, kad taip keliauti labai patogu ir nevargina, taip pat žmonėms su negalia tai puikus variantas norint pamatyti, papramogauti ir jaustis patogiai bei visavertiškai.

Dėl šeimų su vaikais, tai, pasak R.Širvinsko, jos populiarios ir dėl to, kad taikomos specialios akcijos ir dažnai vaikai iki 12 metų kruiziniais laivais keliauja nemokamai, moka tik uosto mokesčius.

Pramogų laive buvo tiek, kad galvos sukosi

„Kadangi per kelionę suplanuoti net 4 sustojimai, o tik dvi dienos pilnai jūroje – veiklų tikrai per akis, netgi, priešingai – jų buvo net per daug. Be daugybės skirtingų restoranų, parduotuvių, veiklos laive suplanuotos nuo ryto iki vakaro – kiekvieną dieną vis nauja programa ir viskas puikiai pritaikyta įvairaus amžiaus asmenims. Šokių pamokos, jogos užsiėmimai, degustacijos, spektakliai, pasirodymai, koncertai, klubai, vandens parkai, baseinai ir daug kitų pramogų.

Jei nesinori pramogauti pagal paruoštą grafiką, laive taip pat gausu erdvių, kuriose galima puikiai praleisti laiką – žaidimų kambariai, kazino, barai, krepšinio aikštelė, sporto salė, SPA centras su pirtimis, sūkurinėmis voniomis ir pan. Tiems, kurie dvejoja, ar verta rinktis poilsį kruizu, nes mano, jog bus nuobodu, patikėkite, įspūdžių bus daugiau nei tikitės, svarbu patiems būti atviriems“, – džiaugiasi šį kruizą išbandžiusi Gabrielė.

Tiems, kurie dvejoja, ar verta rinktis poilsį kruizu, nes mano, jog bus nuobodu, patikėkite, įspūdžių bus daugiau nei tikitės.

Minusų nebuvo

„Žinau, kad dauguma dvejoja, ar rinktis kelionę kruizu, nes laive gali „supti“, bet apie tai mes net nebuvome pagalvoję iki kelionės ir džiaugiuosi, kad dėl to nesijaudinome. Vandenynas plaukiant buvo itin ramus, akimirkomis net pasimiršdavo, jog esame ne sausumos viešbutyje, o kruiziniame laive“, – Gabrielė ramina bijančius „supimo“. Priduria, jog jei kam dėl to neramu, tai laivo registratūroje dalinamos veiksmingos tabletės, kurias pakanka vartoti kartą kas 6–8 valandas.

Norintiems sutaupyti – geriau ekskursijas pirkti pas vietinius

Paklausus, kaip keliaudavo atplaukę į naujas vietas, Gabrielė sako, kad Bahamuose ir Dominikos Respublikoje keliavo savarankiškai, o Puerto Riko atogrąžų miškus aplankė įsigiję ekskursiją laive. Majamį irgi apžiūrėjo savarankiškai.

„Visos kryptys išties įspūdingos, kiekviena savaip unikali, įdomi ir verta kiekvienos akimirkos ten. Patiems sunku patikėti, jog per tokį trumpą laiką pamatėme tiek daug ir, be abejo, tai tikrai ne paskutinis mūsų kruizas! Vis tik norintiems sutaupyti reikėtų rinktis ekskursijas išlipus iš laivo, pas vietinius kainos gerokai mažesnės“, – pataria Gabrielė.

Susipažinkite su ekskursijomis ir jų kainomis

Makalius sako, kad nors tokių Karibų kruizų pilno paketo su skrydžiais kainos prasideda nuo maždaug 1400 eurų asmeniui, reikėtų susiskaičiuoti ir galutinę sumą, nes ji priklauso ir nuo kajutės pasirinkimo, ir nuo gėrimų paketų, jei tokius rinksitės, nes alkoholio į laivą negalima atsinešti. Taip pat yra kasdienis mokestis įgulai – po 15 eurų nuo žmogaus, interneto laive pajungimas kainuos 67 eurus, sveikatos draudimas ir pan.

Išlaidas ekskursijoms, jeigu norėsite jas įsigyti, taip pat reikėtų pasiplanuoti – juk kelionės yra apie pažintis, naujas patirtis, o ne apie rūpesčius. Jei nežinote, kur ir kaip ieškoti, ar kur yra įdomu, visuomet galima klausti ten buvusių, keliones organizuojančių, jie jau būna atrinkę patikrintus variantus.

Tam, kad susidarytų bendras įspūdis dėl ekskursijų, R.Širvinskas pateikia keletą jų pavyzdžių ir kainų:

Jamaikoje Očo Riose turas po salą kainuoja 63 eurus, jeigu norėsite pamatyti įspūdingus Dunn upės krioklius – reikės primokėti dar 12 eurų, ekskursija „Jamaikos skoniai“ su pietumis kainuoja 87 eurus.

Jeigu lankysitės Bahamuose, Nasau, pažintinis turas kainuos 40 eurų, diena paplūdimyje ir rajų stebėjimas – 84 eurus, o diena „Blue Lagoon“ paplūdimyje – 73 eurus.

Puerto Riko sustojimas San Chuane ir pažintinis turas suaugusiam asmeniui kainuoja 57 eurus, turas po El Yunque atogrąžų miškus – 75 eurus, San Chuano istorija ir kavos degustacija – 55 eurus.

Puerto Platoje, Dominikos Respublika, pažintis su Isabel De Torres kalnais ir Puerto Platos miestu kainuoja 48 eurus, jodinėjimas žirgais – 84 eurus, Damajagua krioklių aplankymas – 81 eurą.

Asmeninio archyvo nuotr. / Rimvydo Širvinsko-Makaliaus kelionės
Asmeninio archyvo nuotr. / Rimvydo Širvinsko-Makaliaus kelionės

Meksikoje, Kosumelyje, ekskursija, pavadinimu „Gyvuojanti istorija“ apie Majų tradicijas ir folkloro pasirodymas kainuoja 55 eurus. Paslaptingoji upė ir Plaja del Karmenas – 101 eurą, Majų miesto griuvėsių aplankymas Tulume – 92 eurai.

Sustojus Džordžtaune, Kaimanų salose, galima pasimėgauti paviršiniu nardymu, jo kaina asmeniui – 55 eurai, pažintis su Kaimanų salomis iš jūros ir sausumos – 96 eurai, o ekskursija apie viską, kas geriausia Kaimanuose – 66 eurai.

Vaikams visų ekskursijų kainos mažesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius