Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Karina Sicilijoje atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje: dingo visi jos asmeniniai daiktai

Mano kelionės istorija įvyko mano studijavimo Italijoje metu, kur pusę metų pagal mainų programą gyvenau nuostabiame Salerno miestelyje.
Karinos kelionė Sicilijoje
Karinos kelionė Sicilijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Vieną dieną su mano bendrakurse iš Vokietijos nusprendėme traukiniu nuvykti į Kataniją Sicilijoje.

Viską susiruošėme ir kitos dienos rytą nuskubėjome į traukinių stotį. Stotyje sužinojome, kad pietinė Italijos dalis yra užplūdusi dideliu vandens kiekiu dėl audrų.

Mums buvo pranešta, kad teks vykti autobusu, tačiau autobuso teko laukti 4 valandas. Kadangi buvome užsispyrusios ir būtent tą dieną norėjome nuvykti į Sicilija, nusprendėme laukti.

Asmeninio archyvo nuotr. / Karinos kelionė Sicilijoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Karinos kelionė Sicilijoje

Turėjome išvykti 9 val. ryte, o būti Sicilijoje – apie 19 val., tačiau, pagal naują planą su autobusu vykstant 14 val., Kataniją turėjome pasiekti apie 1 val. nakties. Taigi, autobusu leidomės į ilgą bei nuostabių vaizdų turinčią kelionę.

Žinojome, kad maždaug po 8 valandų kelio autobusu bus plaukimas keltu, to laukėme labiausiai, nes buvome girdėjusios, kad tai yra labai gražu ir smagu (su traukiniu tai būtų buvę dar įspūdingiau).

Kuomet priartėjome prie kelto, su autobusu įvažiavome į jį, viso plaukimo metu mes buvome išleistos iš autobuso ir galėjome laisvai vaikščioti po keltą. Atrodo, kas galėjo planus pasukti kita linkme? Viskas buvo gražu ir smagu.

Staiga supratau, kad nėra mano rankinės ir visų mano asmeninių daiktų!

Pasidžiaugėme gražiais vaizdais, tačiau dėl smarkaus vėjo ir didelio lietaus iš kišenių netraukėme telefonų, mėgavomės momentu. Atrodė, kad viskas eina puikia linkme. Perplaukusios į Sicilijos pusę Katanijos miestą turėjome pasiekti per maždaug 2 valandas, tad ramiai sėdome atgal į autobusą ir atsipalaidavome (buvome labai pavargusios po ilgos kelionės).

Ramiai važiavome, šiek tiek snūduriavome savo įprastose keleivių vietose, kelionė po kelto jau truko apie 40 minučių, tada sumaniau iš rankinės išsitraukti užkandžių. Staiga supratau, kad nėra mano rankinės ir visų mano asmeninių daiktų!

Pamaniau, kad gal kur pasimetė ar kas nors paėmė, tuomet savo bendrakeleivės paprašiau padėti man surasti mano rankinę, tuo pačiu ji pradėjo ieškoti ir savo. Abi pradėjome šiek tiek panikuoti ir labai staiga iš miego būsenos perėjome į didžiausią budrumą, juk mūsų rankinėse buvo visi pinigai, asmeniniai dokumentai bei rūbai.

Tuo metu aš labiau apsidairiau į šonus ir supratau, kad žmonės, kurie sėdi autobuse, yra man pirmą kartą matomi, nesupratau, kadangi keleivius per 8 valandas aš jau galėjau atpažinti.

Ir mes supratome! Po 50 minučių kelionės mes atsidūrėme visai kitame autobuse! Paklausus žmonių, kur šis autobusas važiuoja, visi pranešė, jog į Palermą, kuris buvo visiškai priešingoje Sicilijos pusėje!

Mes be asmeninių daiktų, naktį judėjome visiškai priešinga linkme visiškai nepažįstamoje aplinkoje. Mano bendrakeleivė ėjo šią situaciją pranešti autobuso vairuotojui, o jis sunerimęs paskambino mūsų autobuso vairuotojui (kadangi tai buvo ta pati įmonė, vežanti iš Salerno į Siciliją, ir autobusai atrodė identiškai).

Po 50 minučių kelionės mes atsidūrėme visai kitame autobuse!

Mūsų autobuso vairuotojas, kuris važiavo į Kataniją, pranešė, jog mūsų daiktus paliks policijoje, o autobuso vairuotojas, kuris vežė į Palermą, sustojo šalikelėje ir iškvietė mini autobusiuką, kuris mus nuvežtų į artimiausią stotį.

Mini autobusiuko laukėme geras 30 minučių. Kai jo sulaukėme, jis mus nuvežė į stotį (kelionė truko apie 50 minučių). Stotyje buvome apie 2 val. nakties. Ten mes dar apie 1 valandą laukėme taksi, kurį užsakė mūsų autobuso įmonė ir dar 2 val. važiavome iki Katanijos miesto, viešbutyje buvome tik apie 5 val. ryte.

Taigi, pirminiu planu mes Kataniją turėjome pasiekti 19 val. vakare, tačiau pasiekėme tik kitos dienos 5 val. ryte.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo - kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius