Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 29

Karolina ir Vilius dviese keliavo po įspūdingąją Namibiją: jų užfiksuoti vaizdai gniaužia kvapą

„Nebijokite Afrikos, ypač Namibijos, nekartokite mūsų klaidos ir neatidėliokite kelionės čia!“ – sako neseniai iš šios tolimos šalies grįžusi lietuvių pora. Anot Karolinos Barkevičiūtės (32 m.) ir Viliaus Rimšos (33 m.), per 3 savaites jie savarankiškai apkeliavo beveik visą Namibiją, automobiliu įveikė daugiau nei 6000 kilometrų. Pora čia aplankė įstabius gamtos kampelius, stebėjo didingus gyvūnus ir net vaikščiojo po smėliu užpustytą miestą vaiduoklį. Savo įspūdžius jie užfiksavo ir įspūdingose nuotraukose.
Karolinos ir Viliaus kelionė Namibijoje
Karolinos ir Viliaus kelionė Namibijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Karolina ir Vilius 15min sutiko papasakoti ne tik apie įdomiausias Namibijoje aplankytas vietas, bet ir pasidalijo naudingais patarimais, padėsiančiais pasiruošti tokiai egzotiškai kelionei.

Daugiau šios poros kelionių įspūdžių galima rasti jų tinklaraštyje „Two Travels Away“.

Asmeninio archyvo nuotr. / Karolinos ir Viliaus kelionė Namibijoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Karolinos ir Viliaus kelionė Namibijoje

– Papasakokite apie save.

– Nuo vaikystės abu mylėjome gamtą, žavėjomės senosiomis civilizacijomis ir didžiųjų pasaulio tyrinėtojų nuotykiais, svajojome nukeliauti į neištirtus kraštus ir atrasti tai, kas taip ir liko nesurasta. Deja, tuo metu kalnai, džiunglės, dykumos ir vandenynai atrodė toli kaip mėnulis. Daug metų svajonės nedavė ramybės ir, tik sutikę vienas kitą, atradome drąsos jas įgyvendinti.

Dažnai juokiamės, jog kitiems žmonėms su mumis keliauti būtų nelengva.

Vos baigę odontologijos studijas, iš Kauno persikraustėme į Vilnių ir pradėję dirbti visa galva pasinėrėme į keliones. Į pirmąją bendrą kelionę išvykome 2015 m. ir nuo tada kartu aplankėme 30 užsienio šalių. Geriausiai pažįstame Pietryčių ir Pietų Aziją, daug keliavome po Europą, lankėmės Pietų bei Centrinėje Amerikoje, Šiaurės Afrikoje, o šį pavasarį pirmą kartą išdrįsome nuvykti į Juodąją Afriką.

Asmeninio archyvo nuotr. / Karolinos ir Viliaus kelionė Namibijoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Karolinos ir Viliaus kelionė Namibijoje

Dar toli gražu neaplankėme visų savo išsvajotų šalių ir vietų, bet esame teisingame kelyje! Mūsų kelionių norai ir poreikiai sutampa, abu nenustygstame vietoje, norime pamatyti ir sužinoti kuo daugiau, be to esame aistringi fotografai – kelionėse fotografuodami bei filmuodami neretai prarandame laiko nuovoką, mėgaujamės kiekviena akimirka. Dažnai juokiamės, jog kitiems žmonėms su mumis keliauti būtų nelengva.

Kodėl sugalvojote keliauti būtent į tolimąją Namibiją? Galbūt ši šalis tapo jūsų tolimiausia kelionės kryptimi?

– Atsiradus galimybei visada keliaujame į tolimus, egzotiškus kraštus, o kelionės kryptis renkamės spontaniškai – ne išimtis ir Namibija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius