Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas naujo Ignalinoje? Tarp džiugių žinių – ir naujas takas tarp dviejų gražių kaimų

Šį sezoną Ignalina pasiūlys gražių ir įdomių naujovių – žinomų dailininkų paveikslai perkelti ant pastatų sienų, pasivaikščioti bus galima nauju gražiuosius Meironų ir Palūšės kaimus jungiančiu taku palei Lūšių ežerą, o ežeruose – net ir pažvejoti su gidu.
Ignalinos naujovės – takas palei ežerą ir žvejyba su gidu
Ignalinos naujovės – takas palei ežerą ir žvejyba su gidu / Visit Ignalina nuotr.

Ignalina šiemet švenčia savo 155-ąjį gimtadienį. Šiuo metu miestas intensyviai ruošiasi šventiniam sezonui – puošiasi, plėsdamas gėlynus bei atnaujindamas miestelėnų bei svečių pamėgtas erdves, tokias kaip pėsčiųjų tiltas per ežerą bei jame esantis fontanas. Įvairūs įdomūs renginiai numatyti bene kiekvieną vasaros savaitę, tačiau pagrindinė gimtadienio šventė numatyta organizuoti liepos 17 dieną.

Renginys vyks ežero pakrantėje, Lietuvos žiemos sporto centro teritorijoje – naujoje kultūriniams renginiams erdvėje, kurią planuojama patraukliai ir netradiciškai išnaudoti, pristatant įvairias pramogas, edukacijas bei šviesos instaliacijų sprendimus.

Miestas pasitiks svečius ir su naujomis meno erdvėmis – žinomų dailininkų paveikslais, perkeltais ant pastatų sienų.

Ignalina.info nuotr./Ignalina. Paveikslai ant sienų
Ignalina.info nuotr./Ignalina. Paveikslai ant sienų

Šalia Gavaičio ežero prie pagrindinio miesto paplūdimio privataus verslo iniciatyva dabar statomi poilsio nameliai.

Paplūdimyje neužilgo prasidės pramogų parko įrengimas. Ignalinos miesto seniūnijos iniciatyva praeitais metais paplūdimyje pastatyta paplūdimio futbolo aikštelė, sudaryta bendradarbiavimo sutartis su futbolo federacija, įvyko Lietuvos paplūdimio futbolo čempionatas. Čempionatai ir kiti sporto renginiai aikštėje vyks ir toliau.

Ignalina.info nuotr./Paplūdimio futbolo aikštelė
Ignalina.info nuotr./Paplūdimio futbolo aikštelė

2020 m. Ignalinos rajono savivaldybė tapo Lietuvos žiemos sporto centro dalininke. Tai labai rimti ir atsakingi finansiniai ir visuomeniniai įsipareigojimai. Kuriama Lietuvos žiemos sporto centro veiklos vizija ir artimiausi planai yra pritaikyti šaudyklą nustatytiems reikalavimams, kad jau šią vasarą galėtų treniruotis aukšto meistriškumo sportininkai iš Lietuvos, o jei situacija bus palanki, ir iš užsienio.

Mūsų kraštą ypač pamėgę žygeiviai ir dviratininkai. Šiemet juos pasitiks atnaujinta Aukštaitijos nacionalinio parko informacinė sistema – žemėlapiai, poilsio stotelės, rodyklės ir trasų žymėjimai.

Nauja erdvė pasivaikščiojimui gamtoje – takas palei Lūšių ežerą. Jis jungia gražiuosius Meironų ir Palūšės kaimus.

Ignalina.info nuotr./Pėsčiųjų takas Palūšė-Meironys
Ignalina.info nuotr./Pėsčiųjų takas Palūšė-Meironys

Lūšių ežero pakrantėje bei kitose nuo seno pamėgtose vietose jau šurmuliuoja rajono gyventojai ir svečiai. Džiaugiasi gražiu oru, gamta, pėsčiųjų takais, piknikų vietomis, atsivėrusiomis lauko kavinėmis. Su nekantrumu laukiama Galapagų festivalio programos. Jo mastas, žinoma, priklausys nuo bendros situacijos šalyje, tačiau užtikrintai galima pasakyti, kad jis vyks.

Išsiilgusius profesionalios, kokybiškos muzikos Ignalinos rajono turizmo informacijos centras nori nudžiuginti – ji jau grįžo į Ignaliną! Vienas pirmųjų Lietuvoje savo koncertinę salę atvėrė Paliesiaus dvaras. Tad kviečiame į Ignaliną jau dabar pasimėgauti ne tik bundančia gamta, bet ir klasikinės muzikos garsais!

A.Jakšto nuotr./Paliesiaus dvaras
A.Jakšto nuotr./Paliesiaus dvaras

Pernai atidaręs atnaujintas modernias vidaus ekspozicijas Bitininkystės muziejus gegužės 22 d. kviečia švęsti Bitės dieną. Jame rasite ir įspūdingo grožio sodų ir žolynų skulptūrų parodą.

Kitos verslo iniciatyvos – Paliesiaus dvaras plečia savo apgyvendinimo galimybių įvairovę, Ažvinčiuose veikia Valdo Danilevičiaus gamtos muziejus, žvejus pramoginiai karpių žvejybai kviečia Skudučio ežeras, o norintis išmokti ar tiesiog išbandyti žvejybos pramogą gali pasinaudoti žvejybos su profesionaliu žveju paslauga.

„Ežerų pramogos“ su gidu siūlo žvejoti net 6-iuose Aukštaitijos nacionalinio parko ežeruose. Kiekvienas ežeras – Lūšiai, Lūšykštis, Šakarvai, Asalnai, Asalnykštis, Linkmenas – pasižymi savitu kranto vingiu ir gyliu, nuo kurio priklauso ne tik vandens temperatūra, bet ir žuvų rūšių populiacija. Šiuose ežeruose dažnas, galimas laimikis – karšiai, lydekos, lynai, ešeriai.

„Ežerų pramogos“ nuotr./Žvejyba su gidu
„Ežerų pramogos“ nuotr./Žvejyba su gidu

Palūšėje po kelių metų pertraukos, atėjus naujam verslui, atnaujinamas ir neužilgo atsidarys kempingas, kuris priims kaip keliaujančius kemperiais, taip ir su palapinėmis, bet norinčius daugiau buitinių patogumų.

Kaip ir visoje šalyje Ignalinoje populiarėja glampingas – siūloma nakvynė indėniškuose palapinėse tipiuose, medžiuose įrengtose palapinės, medinėse palapinėse bei kupole.

Ignalina.info nuotr./Asalnų stovyklavietė
Ignalina.info nuotr./Asalnų stovyklavietė

Ignalina tapo patogesnė ir keliaujantiems elektromobiliais. Mieste įrengtos dvi jų įkrovimo stotelės. Viena privataus verslo iniciatyva, kitą įrengė savivaldybė. Prie Ignalinos autobusų ir geležinkelių stočių įkurtas Ignalinos rajono turizmo informacijos centro lankytojų centras, taip vadinamas TIC‘iukas. Turistams bus labai patogu iškart atvykus į Ignaliną gauti informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius