Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keičiasi kelionių iš Lietuvos į JK tvarka

Ankstų pirmadienio rytą įsigaliojo naujos taisyklės iš Lietuvos vykstantiems į Jungtinę Karalystę. Pastarosios vyriausybė Lietuvą priskyrė į žaliųjų šalių sąrašą, o tai reiškia, kad keičiasi kelionių tarp šių valstybių tvarka.
Skrydžiai į JK
Skrydžiai į JK / 123rf.com nuotr.

JK visas pasaulio šalis yra suskirsčiusi į tris zonas, kurių spalva reiškia su Covid-19 susijusias rizikas bei atitinkamas taisykles. Informacija nuolat atnaujinama atsižvelgiant į daugybę faktorių, susijusių su viruso plitimu, pavyzdžiui, infekcijos lygį ir vakcinuotų žmonių skaičių valstybėje.

Rugpjūčio 27-osios duomenimis, Lietuvoje bent viena doze pasiskiepijo 1,630 mln. arba 58,3 proc. gyventojų, o pilnai paskiepyta jau 52,44 proc. gyventojų (1,466 mln.). Per parą registruojama vidutiniškai apie 560 naujų Covid-19 atvejų.

Vyriausybės interneto svetainėje nurodoma, kad anksčiau prie „gintarinių“ valstybių priskirta Lietuva į žaliąjį sąrašą įtraukiama nuo rugpjūčio 30-osios. Pakeitimas įsigaliojo pirmadienį paryčiais, nuo 4 valandos.

Žalia spalva reiškia, kad prieš kelionę į Angliją būtina atlikti PGR testą, kurį reikia pakartoti antrąją sugrįžimo dieną, o saviizoliacijos reikalavimo nelieka. Šios taisyklės galioja visiems – ir skiepytiems, ir ne.

Tuo tarpu gintarinė spalva reiškia, kad nesiskiepiję žmonės PGR testą privalo atlikti prieš kelionę, grįžę – 10 dienų izoliuotis ir papildomai testuotis 2 bei 8 saviizoliacijos dienomis.

Vakcinuotiems žmonėms saviizoliacijos bei 8 dienos testo reikalavimų nelieka.

Visi be išimties keleiviai grįžtant į JK privalo užpildyti specialią formą.

Kartu su Lietuva į mažiausios rizikos šalių sąrašą nuo pirmadienio taip pat patenka Kanada, Suomija, Danija, Lichtenšteinas, Šveicarija ir Portugalijai priklausančios Azorų salos.

Tailandas ir Juodkalnija rugpjūčio 30-ąją atsidūrė raudonajame sąraše, o tai reiškia, kad iš šių šalių į Angliją grįžę žmonės privalės izoliuotis viešbučiuose ir už tai susimokėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius