Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelias su 99 posūkiais: ar išdrįstumėte patys čia vairuoti?

Kinijoje, Tianmeno nacionaliniame parke Hunano provincijos šiaurės vakaruose, vingiuoja Tianmenšano didžiųjų vartų kelias (Tianmen Shan Big Gate Road), dar vadinamas ir Tianmeno vingiuojančiu kalnų keliu (Tianmen Winding Mountain Road). Jis - tik 11 km ilgio, tačiau turi šiurpą keliančius 99 posūkius.
Tianmenšano didžiųjų vartų kelias (Tianmen Shan Big Gate Road)
Tianmenšano didžiųjų vartų kelias (Tianmen Shan Big Gate Road) / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Kelionės

Aukščiausias taškas šiame kelyje – 1,3 tūkst. m virš jūros lygio, o žemiausias – 200 m. Nutiesti jį prireikė net 8 metų, ir statybos buvo baigtos 2006 m.

Kad pakiltumėte į viršūnę, reikės įveikti Tongtian aveniu (Aveniu į dangų), kuri turi 99 posūkius. Todėl tokį pavadinimą ir gavo – nes tikima, kad danguje yra devyni rūmai.

Įveikę posūkius ir tam, kad pasiektumėte Dangaus vartus (natūraliai susiformavusią uolinę arką, kuri, sakoma, yra jungtis tarp dieviškojo ir žemiškojo pasaulių), reikės dar įveikit 999 laiptelius. Atitinkamai ir jie vadinami Dangaus kopėčiomis.

Kelias yra neįtikėtinai siauras ir vingiuojantis, su itin siaurais tuneliais. Ne be reikalo jis vadinamas ir vienu įspūdingiausių, ir kartu – pavojingiausių kelių pasaulyje. Atrodo, net neįtikėtina, kad kelią išvis pavyko nutiesti.

Vairuojant šiuo keliu reikia itin aštraus dėmesio. Už staigių posūkių atsiveria bedugnės, tad visus kilometrus reikia įveikti labai lėtai ir susikaupus. Peizažai čia atsiveria pasakiški, tačiau vairuotojui verčiau nenuleisti akių nuo kelio.

VIDEO: Driving on the infamous Tianmen Mountain in China - CURVESHUNTER

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius