Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujame po Baltijos šalis: 11 keistų ir neįprastų vietų Estijoje

Gal išties Estija nėra taip gerai pažįstama lietuvių – ji šiek tiek toliau, šiek tiek brangiau, oras ne visada lepina. Bet kol kas, kol keliauti laisvai po pasaulį dar negalime, verta atrasi šią gamtos turtų ir įdomybių kupiną šalį. Daugeliui ji asocijuojasi su lėtu poilsiu Baltijos jūros pakrantėje ir salose, bet iš tiesų šalyje gausu intriguojančių įdomybių. Šįkart pateikiame neįprastas, kurias galite aplankyti Estijoje.

Keistas ežeras – Rumu povandeninis kalėjimas

Mažame Rumu miestelyje Estijos šiaurės vakaruose apleistas kalėjimo pastatas ilgai šiurpino vietinius, tačiau dabar jis yra virtęs populiaria pramoga. Buvusio kalėjimo griuvėsiai dabar skęsta karjere, kuriame kadaise kaliniai buvo verčiami dirbti.

Penktajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje Rumu miestelyje Sovietų Sąjunga įkūrė kalėjimą. Jis buvo pastatytas vietoje visai čia pat kalkakmenio kasyklos, kurioje kalintieji buvo priversti dirbti.

Atrodo, neįveikiamos kalėjimo sienos, visgi buvo įveiktos po pusės amžiaus. Kai Estija atgavo nepriklausomybę 1991 m., o sovietai buvo išvyti iš šalies, jų institucijos pradėjo byrėti. Įskaitant ir kalėjimą Rumu. Tiek jis, tiek pats karjeras buvo apleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius