-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliautojai išrinko gražiausią pasaulyje sodą

Daugybė keliautojų padėjo išrinkti gražiausią pasaulyje sodą. Šio sąrašo viršuje atsidūrė įspūdingas Singapūro sodų komplekas, kuris driekiasi palei įlanką ir užima didžiulį plotą.
Singapūro sodai (Gardens by the Bay)
Singapūro sodai (Gardens by the Bay) / 123RF.com nuotr.

Birželį Singapūro sodai (Gardens by the Bay) švęs savo 10-metį. Simboliška, kad jubiliejiniais įkūrimo metais šis objektas atsidūrė gražiausių pasaulio sodų, kuriuos rinko turistai, sąrašo viršuje, rašoma „Travel + Leisure“.

Tyrimo organizatoriai peržiūrėjo apie 1 tūkst. lankytinų objektų „Tripadvisor“ svetainėje ir iki 2021 m. gruodžio mėn. ieškojo sodų, kuriuos keliautojai pažymėjo žodžiu „gražus“.

123RF.com nuotr. / Singapūro sodai (Gardens by the Bay)
123RF.com nuotr. / Singapūro sodai (Gardens by the Bay)

250 ha ploto Singapūro įžymybė geriausiai žinoma dėl milžiniškų žmogaus sukurtų super-medžių, kurie nakties metu stebina dvigubu šviesos ir muzikos šou.

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad ši Singapūro vieta keliautojų buvo paminėta 12 385 kartus, o tai yra gerokai daugiau nei antroje vietoje esantis objektas – Mažorelio sodas (Jardin Majoelle) Maroke (8 187 paminėjimai), trečioje vietoje liko Prancūzijos Liuksemburgo sodai (6 818 paminėjimai).

Singapūro sodų kompleksą sudaro trys sodai, kurie turi pavadinimus: „Centrinė įlanka“ (Bay Central), „Rytinė įlanka“ (Bay East) ir „Pietinė įlanka“ (Bay South).

Šis didžiulis kompleksas per visą savo gyvavimo laikotarpį pelnė daugybę apdovanojimų, įskaitant 2012 m. Pasaulio architektūros festivalio apdovanojimą ir 2021 m. Pasaulio atsakingo turizmo apdovanojimą.

123RF.com nuotr. / Singapūro sodai (Gardens by the Bay)
123RF.com nuotr. / Singapūro sodai (Gardens by the Bay)

Žinoma, be super-medžių ši vieta turi ir kitų išskirtinumų. Lankytojai gali tarp jų pasivaikščioti dideliame aukštyje. Čia stebina Debesų miško oranžerija, kurioje auga įvairiausios pasaulio augalų rūšys, gėlių kupolas, kuriame keičiasi spalvingi žiedai.

Taip pat yra Aktyvusis sodas su mankštos stotelėmis, takas, vedantis per įvairias ekosistemas, Saulės paviljonas, kuriame auga daugiau nei 1 000 dykumų augalų, kanjonas su didžiausia pasaulyje skulptūrinių uolų kolekcija, paveldo sodai, vaizduojantys miesto-valstybės istoriją, ir Augalų pasaulis.

Singapūro sodai talpina daugiau nei 1,5 mln. augalų ir 19 tūkst. jų rūšių, todėl nenuostabu, kad tiek daug keliautojų išvyksta sužavėti šios vietos grožiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius