TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 15

Keliautojas atskleidė, kodėl itin pažangi ir turtinga šalis yra paskendusi savižudybių liūne

Jaučiu, pamenate, kai ne per seniausiai vienoje iš ciklo apie Lenkiją dalių pasakojau, kad mūsų kaimyninė valstybė yra užsibrėžusi turėti pačią galingiausią kariuomenę tarp visų europinių NATO valstybių. Tada sakiau, jog, prasidėjus rusų agresijai Ukrainoje, lenkai šio tikslo ėmė siekti dar intensyviau.
Busanas, Pietų Korėja
Busanas, Pietų Korėja / Vaido Mikaičio nuotr.

Tada paminėjau net ir partnerį, su kuriuo, siekdami kuo greičiau atnaujinti savo ginkluotę, lenkai dirba intensyviausiai. Jei tą tekstą skaitėte, neabejoju, jog žinote, kas yra tas partneris. Jei neskaitėte – priminsiu, nes negi man gaila?

Tai yra ne kas kitas, o mano jau kažkiek aprašytoji Pietų Korėja. Tai ji dabar greičiausiai ir patikimiausiai gamina bei pildo ginklų užsakymus europiečiams bei iš dalies amerikiečiams. Pirmiausia, aišku, kalbu apie visų labai geidžiamais tapusius korėjietiškus mūšio tankus K2. Galime net sakyti, jog Pietų Korėja dabar, iš esmės, lipdo bei konstruoja Vakarų civilizacijos, taigi ir mūsų, karinius pajėgumus.

Vaido Mikaičio nuotr. / Busanas, Pietų Korėja
Vaido Mikaičio nuotr. / Busanas, Pietų Korėja

Skubu priminti, jog ši šalis neseniai atliko labai svarbų vaidmenį Lietuvos gyvenime, leidžiantį mums dabar jaustis ypač saugiais. Turbūt jau supratote, apie ką aš čia? Tai žinoma, kad apie didžiausią praeito dešimtmečio Lietuvos strateginį laimėjimą – suskystintų dujų terminalą, laivą „Independence“, kuris buvo pastatytas ne kur kitur, o Pietų Korėjoje.

Taip ši šalis gerokai prisidėjo prie Lietuvos energetinės nepriklausomybės. Jei užeis noras ginčytis dėl šio vaidmens reikšmingumo, prisiminkite, kiek mokėjote už šildymą lygiai prieš dešimt metų, kai Lietuva buvo visiškai priklausoma nuo ivano vamzdžio, kuris mums suskystintų dujų kainą kasmet keldavo tiek, kiek tik norėjo, o mes ją mokėjome, nes neturėjome kito pasirinkimo.

Ši šalis gerokai prisidėjo prie Lietuvos energetinės nepriklausomybės.

Ir kai atsiminsite, pamatysite, kad net dabar, kai dėl trumpakojo rusų diktatoriaus isterijos Ukrainoje dujų kainos yra šoktelėję iki debesų, dėl „Indenpendence“ mes už šildymą vis dar mokame mažiau nei prieš dešimtmetį. Galite įsivaizduokite, kokioje situacijoje mes būtume dabar, jei neturėtume „Independence“, ar per paskutinį dešimtmetį, nuolatos šantažuojami, jau būtume sumokėję?

Manau, kad, neturėdami to laivo, dabar būtume kaip Vengrija, kuri dėl per didelės priklausomybės nuo ivano vamzdžio elgiasi kaip moraliai degradavusi prostitutė. Žodžiu, Pietų Korėjoje pagamintas laivas lėmė, kad Lietuva yra viena labiausiai nepriklausomų nuo rusiškų dujų valstybių.

Praeitoje dalyje pasakojau, kad Pietų Korėja yra viena pažangiausių ir turtingiausių pasaulio valstybių. Tada tuo džiaugiausi ir nerašiau apie dalykus, dėl kurių toje šalyje nėra labai gerai. Visgi, dabar juos paminėsiu, nes turime pamatyti abi puses.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius