Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliautojų nuotykiai Baltarusijos pasienyje: čia gali spėti ir išgerti, ir išsiblaivyti

Ne per seniausiai pabaigiau savo rašinėlių apie keliones po Karaliaučiaus kraštą ciklą. Buvau sužavėtas, kad jis susilaukė nemažo susidomėjimo tarp skaitytojų. Mielai būčiau parašęs daugiau, bet visos istorijos išsibaigė. Belieka laukti, kol rusai normaliai atidarys sieną ir vėl bus galima nuvykti į Karaliaučių bei prigaminti naujų istorijų. Aišku, jei rusai mane įsileis, nes ne visos tos istorijos galėjo jiems patikti.
Minske
Minske / V.Mikaičio nuotr.

Bet tai bus tik ateityje, o šiandien siūlau kelionių ciklą apie dar vieną egzotišką kraštą, mūsų kaimynę – Baltarusijos Respubliką. Mano manymu, pagal situaciją, jau daugybę metų esančią toje valstybėje, šis pavadinimas skamba kiek komiškai. Realiai jis turėtų būti koks nors –Baltarusijos liaudies demokratinė respublika. Bet čia tik mano idėja, nebūtinai taip ir įvyks.

Apie Baltarusiją dabar šneka visi, kas netingi. Tiksliau sakant, šneka net ir tie, kas tingi, nes dabar toks gyvenimas, kad šios temos išvengti neįmanoma. Sankcijos, Astravas, Zapadas, pabėgėliai, kiauros sienos, koncertina, tėvelis Lukašenka, jo nepykdymas ir panašiai.

Taip jau išėjo, kad gyvenime įvairiais tikslais ne kartą teko lankytis Baltarusijoje, o prieš pat pandemijos pradžią – net du kartus. Daug kur buvo prikeliauta, daug visko patirta. Tai, sakau, imsiu ir pasidalinsiu ta patirtimi.

Šiandieniniame mūsų gyvenime kaip niekada aktualus ir svarbus yra pasienis (alaus mūsų pasieniečiams!), tad prieš lendant į pačią Baltarusiją nuo jo ir pradėkime.

Šiuo metu uždarytą Baltarusijos sieną esu kirtęs įvairiomis transporto priemonėmis, kol galiausiai supratau, kaip greičiausia, patogiausia ir maloniausia tai daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius