Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių patarimai: gražiausi pasaulio kampeliai maloniam poilsiui

Kiek kartų per dieną pamąstote apie tai, kaip būtų smagu ištiesti kojas ir pamiršti visus kasdienius rūpesčius, pasinerti į karštos saulės glamones, patyrinėti dar neregėtus pasaulio kampelius ir visiškai išlaisvinti savo kūną ir sielą? Dabar pats metas pradėti planuoti artimiausias atostogas. Tad kelionių ekspertai nesnaudžia ir būsimų kelionių sąraše siūlo pasižymėti ir šias įstabias pasaulio vietas.
Įstabusis Navagio paplūdimys
Įstabusis Navagio paplūdimys / 123rf.com nuotr.

Tailandas

Šį kartą kelionių ekspertai siūlo pradėti atostogas nuo Tailande esančio Čiangmajaus miesto. Šis miestas yra labiausiai lankomas po Bankoko. Jis pasižymi antikinėmis šventyklomis, gamtiniais turtais, įstabaus grožio senamiesčiu. Daugelis turistų čia plūsta pasigrožėti viena garsiausių miesto šventyklų, pavadinimu Wat Phrathat Doi Suthep.

Shutterstock.com nuotr./Tailandas, Wat Phrathat Doi Suthep
Shutterstock.com nuotr./Tailandas, Wat Phrathat Doi Suthep

Ji stūksto ant didžiulio kalno, nuo kurio puikiai matosi visas miestas, o labiausiai ši šventykla išsiskiria tuo, kad yra tarsi nulieta auksu, tad prisiliesti prie tokio įspūdingo reginio yra įsimintina patirtis. Čia užsukę galite medituoti, nes vyksta reabilitacinių meditacijų kursai, kurių metu vienuoliai moko taisyklingai kvėpuoti ir gerinti meditacijų įgūdžius.

Shutterstock.com nuotr./Tailandas
Shutterstock.com nuotr./Tailandas

Mėgstantiems gyvūnus siūlome apsilankyti Dramblių apsaugos parke, kuriame galėsite savanoriauti ir prisidėti prie norinčių išsaugoti šią rūšį bei išvysite Tailando gamtos grožį. Keliautojos Becky van Dijk ir Vanessa Rivers pripažįsta, kad „Čiangmajus yra puiki vieta pasinerti į turtingą Tailando kultūrą“.

Graikija

Mėgstantiems daugiau laiko praleisti gulint paplūdimyje siūlome apsilankyti vienoje didžiausių Graikijos salų Zakinte, Navagio paplūdimyje. Šis paplūdimys išsiskiria tuo, kad čia išvysite ne tik bekraštę jūrą, bet ir šalia jos esantį istorinį palikimą – kadaise sudužusio ir jūros bangų atplukdyto laivo liekanas.

Shutterstock.com nuotr./Graikija, Navagio paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Graikija, Navagio paplūdimys

Keliautojas Robertas teigia, kad norint geriau pamatyti šį reginį patartina būti 200 metrų aukštyje virš laivo nuolaužos, ant uolos. Iš ten jums atsivers gražiausių fotografijų galimybės, o patį vaizdą prisiminsite visą gyvenimą. Ech, koks didingas jausmas užplūsta stovint ant uolos ir žvelgiant į nesibaigiančią jūrą, bangų mušimąsi į krantus, o kur baltojo smėlio rojus, gaivaus vėjelio kutenimas. Juk ši vieta – tai dar vienas rojus žemėje, kurio negalima neaplankyti!

O galbūt jus žavi graikų dievai, jų istorija ir kultūra? Tuomet kelionė į vieną įspūdingiausių Graikijai priklausančių salų – Tasos salą tikrai skirta jums. Ši sala kitaip dar vadinama Egėjo jūros brangakmeniu, Graikijos lobiu.

Shutterstock.com nuotr./Graikija, Tasos sala
Shutterstock.com nuotr./Graikija, Tasos sala

Nors ji ir nedidelė, tačiau stebina kiekviename žingsnyje. Karšti saulės spinduliai, nuostabūs paplūdimiai ir skanus maistas yra tai, kas turistus vilioja aplankyti salą metai iš metų. Yra žinoma, kad saloje yra daugiau paplūdimių nei bet kurioje kitoje Graikijos saloje. Pasak keliautojos ir rašytojos Bohanos Krstevskos labiausiai lankytini paplūdimiai yra šie: Auksinis paplūdimys, taip pat žinomas kaip Chrissi Ammoudia, jis driekiasi palei pakrantę tarp dviejų Skala Panagia ir Skala Potamia kurortų. Krstevska taip pat pataria apsilankyti Pachio paplūdimyje, kuris yra „neabejotinai vienas geriausių smėlio paplūdimių Tasos saloje. Paplūdimys yra apsuptas daugybės pušų!“

Dar vienas paplūdimys, kuris tikrai nustebins savo grožiu yra Makryammos paplūdimys. Kaip teigė keliautoja, „šis, šiauriniame Tasos saloje esantis, gerai sutvarkytas smėlio paplūdimys buvo apdovanotas mėlyna vėliava. Kadangi Makryammos yra privatus paplūdimys, priklausantis viešbučiui-kurortui, už priėjimą reikia mokėti mokestį. Tačiau jis tikrai to vertas!“ Taip pat siūlome išsinuomoti automobilį, norintiems pasivažinėti aplink salą ir patyrinėti žaliąją gamtą.

Prancūzija

Norintiems romantiškų ir saldžių atostogų siūlome atvykti į vieną elegantiškiausių Prancūzijos miestų – Nicą. Apsilankykite Nicoje ir pajuskite Viduržemio jūros klimatą, turtingą vietinę kultūrą, kulinarijos patiekalus.

Shutterstock.com nuotr./Prancūzija, Nica
Shutterstock.com nuotr./Prancūzija, Nica

Šis miestas yra antra pagal populiarumą Prancūzijos turistų lankoma vieta. Prisilieskite prie šio miesto istorijos atvykę į Masséna vilą, kurią 1919 m. padovanojo Rivolio kunigaikštis su sąlyga, kad ji turėtų būti atidaryta visuomenei kaip vietos istorijos muziejus. Atvykite pasigrožėti nuostabiu botanikos ir zoologijos sodu Parc Phœnix, kuris apima net septynis hektarus, o jame galite išvysti ne tik 2500 augalų rūšis, bet ir gyvūnų terariumus, pilnus vėžlių, atogrąžų vorų, o kur dar laisvai vaikščiojančios mandarininės antys, Čilės flamingai ir iguanos.

Shutterstock.com nuotr./Prancūzija, Nica
Shutterstock.com nuotr./Prancūzija, Nica

Nepamirškite lankytinų vietų sąraše pasižymėti ir Lascaris rūmų, kuriuose kadaise gyveno viena iš pirmųjų kilmingųjų Nicos šeimų. Ten išvysite sienas, dekoruotas gražiais gobelenais ir nuklotas paveikslais, o kur dar grakščios marmurinės statulos ir kitos įvairios dekoracijos, koplyčia, muzikos instrumentų kolekcija..!

Argentina

Siūlome nepamirštamas atostogas atvykus į Mendosos miestą Argentinoje. Šis miestas kitaip dar vadinamas „vyno respublika“ arba „'viena iš devynių pasaulio vyno sostinių“', nes būtent čia išsivystė didžiausia vyno gamyba Lotynų Amerikoje.

Shutterstock.com nuotr./Argentina, Mendosos miestas
Shutterstock.com nuotr./Argentina, Mendosos miestas

Šiame mieste yra trys pagrindiniai vyno gamybos punktai: Maipu slėnis, Lujan de Cuyo slėnis ir Uco slėnis. Daugelį vyno daryklų galima pamatyti keliaujant dviračiu arba automobiliu. Ten rengiami vyno degustavimo užsiėmimai, kuriuose ne tik paragausite paties skaniausio vyno, bet ir sužinosite istorijų apie gamybą, vietinius papročius. Norėdami dar labiau priartėti prie argentiniečių kultūros siūlome pajodinėti po Andų kalnus, paragauti tradicinių patiekalų, na, o norintiems pasimėgauti gamtos peizažais neišlipant iš vandens siūlome išbandyti ir natūralius baseinus Cacheuta’os terminiame SPA. Keliautoja ir rašytoja Sorcha O’higgins pataria „jeigu bus gražus oras, praleiskite popietę tyrinėdami Mendosos parkus, kurie yra vienas svarbiausių miesto akcentų“ bei ragina užsukti į „Azafran“ restoraną, kuris teikia įvairių skonių vyną, jame taip pat galima įsigyti ir saldumynų, aliejaus, džiovintų vaisių, prieskonių.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius