TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdos šviesų festivalis startuos su palaikymu Ukrainai

Klaipėdos 770 metų jubiliejui dedikuotas Klaipėdos šviesų festivalis nusidažys ir Ukrainos vėliavos spalvomis. Nuo 18 iki 19 val. visi svarbiausi Klaipėdos šviesų festivalio projektai skelbs tylos valandą ir švies mėlyna bei geltona, taip išreiškiant palaikymą ir solidarumą Ukrainai.
Biržos tiltas papuoštas Ukrainos vėliavos spalvomis
Biržos tiltas papuoštas Ukrainos vėliavos spalvomis / Organizatorių nuotr.

Nuo trečiadienio vakaro Ukrainos vėliavos spalvomis nusidažė ir Biržos tiltas.

Tris festivalio vakarus, vasario 24-26 d., ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato bokšto pasitiks Ukrainos vėliavos projekcija.

Ketvirtadienį, 18 val., Atgimimo aikštėje rengiama vienybės ir solidarumo su Ukraina akcija „Laisvė šviečia“. Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas”, asociacija “Mano miestas Klaipėda” ir kiti partneriai kviečia solidarizuotis bei palaikyti ukrainiečius šiuo sunkiu laikotarpiu.

„Visus Klaipėdos miesto gyventojus ir svečius kviečiame 18 val. burtis Atgimimo aikštėje, kurioje įžiebsime atsineštas švieseles, giedosime Ukrainos himną ir išgirsime KU profesorių, savivaldybės, jaunimo atstovų ir visų, norinčiųjų išreikšti palaikymą Ukrainai, pranešimus”, – kviečia organizatoriai.

Klaipėdos šviesų festivalio atidarymo laikas Teatro aikštėje perkeliamas į 19 val. – po palaikymo akcijos Ukrainai.

Paskutinį žiemos savaitgalį žymintis VII Klaipėdos šviesų festivalis, kurio idėja ir tematika dedikuota 770 Klaipėdos jubiliejui, šį rytą įgavo dar vieną misiją. Anot festivalio organizatorių, trys Klaipėdos šviesų festivalio vakarus bus kartu su Ukraina ir jos žmonėmis, mėlyna ir geltona spalva įkvepiant daugelį festivalio projektų.

Organizatorių nuotr./Klaipėdos Šviesų festivalis palaikys Ukrainą.
Organizatorių nuotr./Klaipėdos Šviesų festivalis palaikys Ukrainą.

„Negalėjome įsivaizduoti, kad Klaipėdos šviesų festivalio startas sutaps su data ir įvykiu, kurio, tikiu, visas pasaulis iki paskutinės minutės tikėjo, kad išvengsime. Deja, bet esame istorinio įvykio liudininkai, kai paprastas rytas įgauna visai kitą prasmę. Šviesų festivalis vyks, tačiau dėl situacijos esame privesti reaguoti ir koreguoti ilgai planuotą festivalio programą – Klaipėdos šviesų festivalis ketvirtadienį nuo 18 iki 19 val. skelbia tylos valandą, o projektus nudažo Ukrainos vėliavos spalvomis, nes būdami visi kartu, susitelkę – mes galime sukurti stebuklą“, – pranešime cituojama VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovė Eglė Šulskė.

Prie palaikymo akcijos jungiasi ir Klaipėdos senamiesčio verslininkai, savo iniciatyva languose degdami Ukrainos vėliavos spalvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius