Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova su gatvėse besišlapinančiais turistais – sienos, kurios juos pačius aptaškys šlapimu

Hamburgo St. Pauli rajonas gerai žinomas dėl jame vykstančio triukšmingo naktinio gyvenimo. Triukšmą ryte jau galima pamiršti, tačiau rajono gyventojai negali susitaikyti su kita milžiniška ir dvokiančia problema – naktinėtojai dažnai nesivargina ieškoti tualetų ir šlapinasi tiesiai ant pastatų sienų gatvėse. Hamburgiečiai viltis deda į naujovę – specialius dažus, rašo „CityLab“.
Nauji dažai Hamburge padės kovoti su besišlapinančiais viešoje vietoje
Nauji dažai Hamburge padės kovoti su besišlapinančiais viešoje vietoje

Garsus rajonas su įspūdingais barais ir kabareto šou kasmet pritraukia apie 20 mln. turistų. Dauguma jų į nemiegančias gatves patraukia naktį, dauguma ieško, kur išgerti, ir žymiai per daug jų paskui šlapinasi ne ten, kur turėtų. Išgėrę turistai savo šlapimo pūsles tuština tiesiog gatvėse – ant pirmų pasitaikiusių sienų. St.Pauli gyventojai nusprendė, kad jie šlapins atgal ant tokių turistų.

Tiesa, ne tikrąja to žodžio prasme (nors tai tikriausiai būtų veiksmingiausias ginklas). Miestiečiai susižavėjo nauju išradimu – dažais, kurie sienas ne tik apsaugo nuo šlapimo įsigėrimo, tačiau nuo jų čiurkšlė atsimuša ir neišvengiamai aptaško besišlapinantį vyrą.

VIDEO: Nauji dažai Hamburge

Gyventojai sako, kad jie nenori kovoti su pačiu naktiniu gyvenimu – visgi dėl jo ir garsus jų rajonas. Tačiau jie norėtų iš čia besilankančių asmenų kiek daugiau pagarbos, kurios nepavyksta sulaukti vien tik su užrašai „Šlapintis draudžiama“.

Ant dalies naujais dažais padengtų sienų atsiras užrašai „Čia nesišlapinti“, tačiau nemažai jų apie neišvengiamas pasekmes neįspės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius