Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Kruizinio laivo viešajame tualete buvo paslėpta kamera: nufilmuota daugiau nei 150 asmenų

FTB San Chuano skyrius siekia nustatyti galimas aukas po to, kai vyrui buvo pareikšti kaltinimai dėl vaizdo vujarizmo ir pasikėsinimo laikyti vaikų išnaudojimo medžiagą, nes jis, kaip įtariama, „Royal Caribbean“ laivo viešajame tualete įrengė paslėptą kamerą.
Kruizinio laivo viešajame tualete buvo paslėpta kamera
Kruizinio laivo viešajame tualete buvo paslėpta kamera / Vida Press / 123RF.com nuotr.

Kaip teigiama kaltinime, kamera buvo įrengta balandžio pabaigoje, kruizinės linijos „Harmony of the Seas“ laive per septynių dienų kruizą iš Majamio (Floridos valstija), rašoma CNN.

Vyras, įvardytas kaip Jeremy Froiasas, Majamyje įlipo į „Harmony of the Seas“ ir, kruiziniam laivui plaukiant tarptautiniais vandenimis, tariamai įrengė paslėptą „Wi-Fi“ kamerą viešajame tualete viršutiniame laivo denyje tarp banglenčių sporto simuliatoriaus ir baro, sakoma baudžiamajame skunde.

Po kelių dienų kitas keleivis pastebėjo paslėptą kamerą ir pranešė apie ją „Harmony“ įgulai. Apsaugos darbuotojai apieškojo vonios kambarį ir rado bei paėmė paslėptą kamerą. Baudžiamajame skunde teigiama, kad apsaugos darbuotojai rado „Micro SD“ kortelę su kelių valandų trukmės vaizdo failais.

FTB internete paskelbė formą, kurioje prašoma pateikti informaciją apie galimas aukas.

„Jei jūs ir (arba) jūsų nepilnametis (-iai) išlaikytinis (-iai) nukentėjote nuo Jeremy Froiaso arba turite šiam tyrimui svarbios informacijos, užpildykite šią trumpą formą“, – rašoma skelbime, kuriame pažymima, kad pagrindinis dėmesys skiriamas laikotarpiui nuo 2023 m. balandžio 30 d. iki gegužės 1 d.

Teigiama, kad pirmuosiuose kameros vaizdo įrašuose užfiksuota, kaip J.Froiasas paslepia kamerą ir sureguliuoja kampą, kad jis būtų sufokusuotas į tualetą, tada, naudodamasis „Wi-Fi“, prijungia kamerą prie savo telefono ir išeina iš vonios kambario.

Papildomuose tyrėjų peržiūrėtuose vaizdo įrašuose užfiksuota, kaip daugiau nei 150 asmenų, įskaitant, kaip atrodo, mažiausiai 40 nepilnamečių, ateina į vonios kambarį pasinaudoti tualetu arba persirengti į maudymosi kostiumėlius ar iš jų, sakoma skunde.

123RF.com nuotr. / „Harmony of the Seas“ laivas
123RF.com nuotr. / „Harmony of the Seas“ laivas

Baudžiamajame skunde teigiama, kad Froiasas „prisipažino padėjęs paslėptą kamerą vonios kambaryje“ ir pasakė laivo apsaugos darbuotojams, kad žinojo, jog kamera buvo rasta ir paimta, nes gegužės 1 d. nuėjęs patikrinti jos nerado.

Pirmadienį vykusiame teismo posėdyje dėl užstato Froiasas buvo perduotas žmonai kaip trečiosios šalies globėjai ir jam buvo nurodyta sumokėti 25 000 JAV dolerių užstatą su sąlygomis, kad jis, be kita ko, be priežiūros neturi bendrauti su nepilnamečiais, įskaitant savo vaikus, neturi turėti prieigos prie interneto ir turi atiduoti savo pasą, rodo teismo įrašai.

Apie šį reikalą buvo nedelsiant pranešta vietos ir federalinėms teisėsaugos institucijoms.

„P.Froiasui oficialūs kaltinimai nebuvo pareikšti. Todėl šiuo metu neturiu jokių komentarų“, – CNN sakė jo advokatas Leo Aldridge'as.

„Apie šį reikalą buvo nedelsiant pranešta vietos ir federalinėms teisėsaugos institucijoms, o su juo susijusį svečią valdžios institucijos pašalino iš laivo tolesniam tyrimui. Kadangi šis atvejis yra aktyvus, šiuo metu negalime pateikti daugiau informacijos“, – teigė bendrovė „Royal Caribbean“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius