Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur dažniausiai su vaikais keliauja lietuviai ir į ką kreipia dėmesį?

Kiekviena atžalą auginanti šeima sutiktų – išsirinkti, kur vykti pailsėti su vaiku, tikrai nelengva. Kelionių organizatoriai siūlo daugybę krypčių, tačiau kurios yra palankiausios poilsiui ir į ką būtina atkreipti dėmesį keliaujant su mažamečiais. Didžiausi Lietuvos kelionių organizatoriai pastebi, kad lietuviai šeimų poilsiui dažniausiai renkasi Bulgariją, Graikiją ir Turkiją, o kriterijų, kurie nulemia būtent tokį pasirinkimą – ne vienas.
Kelionės su vaikais
Kelionės su vaikais / 123rf.com nuotr.

Trumpi skrydžiai

Prieš keliaudamos su vaikais šeimos atsižvelgia tikrai ne į vieną kriterijų, tikina kelionių organizatorių „Novaturo“ ir „Teztour“ atstovai. Vienu svarbiausių kriterijų laikoma skrydžio trukmė, pastaroji, natūralu, kiek susiaurina ir krypčių pasirinkimą.

123rf.com nuotr./Kelionės su vaikais
123rf.com nuotr./Kelionės su vaikais

„Pastaruoju metu tarp atostogaujančiųjų su vaikais itin paklausi Bulgarija. Šeimos poilsį Bulgarijos kurortuose renkasi dėl trumpo skrydžio – apie 2 val., taip pat dėl gero, gana švelnaus, klimato. Tarp šeimoms įdomiausių, jų atostogoms patraukliausių šalių rikiuojasi ir Turkija, Egiptas bei Graikija.

Pastaruoju metu tarp atostogaujančiųjų su vaikais itin paklausi Bulgarija.

Pagrindinė priežastis – šių šalių kurortai siūlo didžiausią viešbučių pasirinkimą ir gerai išvystytą infrastruktūrą, kas yra itin svarbu atostogaujant su vaikais“, – paklausta apie dažniausiai lietuvių šeimų pasirenkamas kryptis kalbėjo „Teztour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Jai, kalbėdamas apie populiariausius lietuvių, keliaujančių su mažaisiais, pasirinkimus, pritarė ir „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis. Populiariausiomis kryptimis jis taip pat įvardijo Turkiją, Bulgariją, Graikijos salas, taip pat paminėjo ir Ispaniją.

Svarbiausia – viešbutis

Kelionių organizatoriai įvardijo ne vieną kriterijų, nulemiantį šeimų pasirinkimą keliauti į vieną ar į kitą šalį. Vis dėlto, vienu svarbiausių kriterijų „Novaturo“ generalinis direktorius išskyrė viešbutį. „Atostogaujantiems su šeimomis labai svarbu atkreipti dėmesį, ar viešbutis yra orientuotas į šeimą, t.y. kokias vaikiškas pramogas siūlo, ar yra vandens kalnelių, kokios pramogos, skirtos mažiesiems poilsiautojams, yra organizuojamos.

Ne mažiau svarbi yra ir viešbučio vieta – svarbu, kad viešbutis būtų įsikūręs ne tik ramesnėje kurorto vietoje, bet ir ant jūros kranto, paplūdimys būtų minkšto smėlio, o ne akmenuotas, įėjimas į vandenį būtų patogus vaikams ir t.t. Daugelis klientų įvertina dar vieną papildomą kriterijų - renkasi tuos viešbučius, kurie yra greta didelių vandens pramogų parkų“, – veiksnius, darančius įtaką tėvų su vaikais kelionių pasirinkimui, vardino pašnekovas.

123rf.com nuotr./Kelionės su vaikais
123rf.com nuotr./Kelionės su vaikais

„Teztour“ atstovė kaip ne ką menkesnį kriterijų paminėjo bendrą visos šeimos komfortą. „Renkantis kelionę su vaikais, ypač – mažamečiais, pagrindinis kriterijus yra maksimalus visų šeimos narių komfortas. Aplinka turi būti pritaikyta poilsiui su vaikais, todėl pirmenybė teikiama būtent į šeimų apgyvendinimą orientuotiems viešbučiams, kuriuose galima tikėtis ir vaikams skirto maisto, patogių kėdučių restorane ar tinkamų lovelių kambariuose, o viešbučio teritorijoje siūloma pramogų įvairaus amžiaus vaikams. Nes kuo geriau jausis ir kuo daugiau domios veiklos turės vaikai, tuo didesnė tikimybė bus pailsėti ir tėvams“, – pabrėžė I.Aukštuolytė.

Renkantis kelionę su vaikais, ypač – mažamečiais, pagrindinis kriterijus yra maksimalus visų šeimos narių komfortas.

Dėl didesnio poreikio komfortui, pasak specialistės, dažniausiai „Teztour“ poilsiautojai renkasi viešbučius, siūlančius maitinimo programą „Viskas įskaičiuota“, – kad būtų pailsėta ir nuo maisto ruošos.

Nevarginančios ekskursijos

Natūralu, kad išvykusios į svečias šalis šeimos nori ne tik pagulėti paplūdimyje, bet ir susipažinti su šalimi. Kokias pramogas ar ekskursijas linkusios rinktis šeimos su mažamečiais? „Paprastai atostogaujantys su šeimomis ir mažais vaikais renkasi pramogines ekskursijos, kurios labai nenuvargina mažųjų poilsiautojų. Visose kryptyse pati populiariausia pramoga - vandens pramogų parkai. Turkijoje populiarios iškylos laivais, Graikijos salose - ekskursijos laivu į gretima esančias salas. Bulgarijoje – vietiniai folkloro vakarai, Ispanijoje – muzikiniai spektakliai,“ – vardino L.Aldonis.

I.Aukštuolytė dalinosi kiek kitokiais pastebėjimais, kad šeimos su vaikais į pažintines ekskursijas apskritai renkasi kiek rečiau, nes ekskursijų tempai ne visada suderinami su atžalų poreikiais „Su mažais vaikais vykti į ekskursijas – gana sudėtinga, reikia taikytis prie tvarkaraščio, neatsilikti nuo grupės, todėl dažniausiai pažintinėms ekskursijoms ryžtasi šeimos arba su labai mažais vaikais, kurie gali didžiąją dienos dalį tiesiog miegoti, arba toliau už viešbučio ribų išsiruošiama jau su vyresniais vaikais, kuriems ekskursijos – jau ir įdomu, ir jie jau yra pajėgūs neatsilikti nuo grupės“, – kalbėjo „Teztour“ atstovė.

Pašnekovė tikino, kad vaikams svečiose šalyse bene įdomiausia – įvairūs zoologijos sodai, todėl, pavyzdžiui, Tenerifėje vienas populiariausių su vaikais lankomų vietų yra garsusis „Loro“ parkas, kuriame galima pamatyti daugybę gyvūnų ir augalų. „Beje, šio parko infrastruktūra puikiai pritaikyta leisti laiką su visa šeima. Taip pat vaikai labai mėgsta vandens pramogas, atrakcionų parkus. Tad daugelis šeimų, planuodamos atostogas, pageidauja, kad viešbutyje būtų vandens kalneliai arba šalia viešbučio – pramogų parkai“, – pridūrė I.Aukštuolytė.

123rf.com nuotr./Kelionės su vaikais
123rf.com nuotr./Kelionės su vaikais

Infrastruktūra

Paklausta, kurios šalys gali pasigirti geriausia infrastruktūra vaikams, „Teztour“ atstovė neabejodama įvardino Turkiją ir Egiptą. „Taip pat pastaruoju metu itin populiarėja ir Bulgarija. Turkija, Egiptas gali pasigirti milžiniškais viešbučių kompleksais, šiose valstybėse turizmas – viena svarbiausių verslo šakų, todėl yra ypač gerai prisitaikyta aptarnauti pačių įvairiausių poreikių poilsiautojus, tarp kurių – ir šeimos su vaikais, sudarančios didelę, apie 30 proc., visų poilsiaujančiųjų dalį“, – dėstė specialistės.

„Novaturo“ generalinis direktorius, kaip vieną iš priimtinesnių krypčių įvardino Maljorką, tačiau pabrėžė, kad atkreipti dėmesį dažnai reikėtų į kurortą, o ne šalį, nes dažnoje šalyje galima rasti ne vieną skirtingus poreikis atitinkantį kurortą. „Pavyzdžiui, Kala Meskido kurorte tikrai rasite viešbučių, kur bus vienas malonumas apsistoti su vaikais. Šiame kurorte pastatytas tik vienas viešbučių kompleksas, tad aplink ramu.

O toje pat saloje atostogoms pasirinkę Magalufo kurortą, pateksite į vietą, kurią labai mėgsta jaunimas. Čia gausu diskotekų ir kitų laisvalaikio pramogų, todėl ramus poilsis sunkiai tikėtinas. Ir vėlgi – labai svarbu pasirinkti tinkamą viešbutį“, – lygino L.Aldonis.

Kaina – ne svarbiausia

Paklaustas, kiek lietuviai linkę išleisti kelionėms su vaikais, L.Aldonis pastebėjo, kad jiems svarbiau yra kryptis, viešbutis, pramogos mažiesiems, o ne kaina. „Tuo labiau kad jau minėtos kryptys – Turkija ar Graikija – svetingai priima šeimas. Vaikai iki 12 metų apnakvyndinami nemokamai, o antrasis vaikas paprastai atostogauja už pusę kainos“, – tikino pašnekovas.

I.Aukštuolytė taip pat tikino, kad kelionės kaina ne visada yra pats aktualiausias dalykas šeimoms keliauninkėms. Jei tik šeima gali, pasak „Teztour“ atstovės, atostogoms pinigų netaupo, mat didesni patogumai daugiau žvaigždučių turinčiame viešbutyje, dažniausiai, reiškia ir kokybiškesnį poilsį. Paprašyta įvardinti bent apytikslę sumą, pašnekovė teigė, 4 asmenų šeimos atostogoms vasarą išeidžiama vidutiniškai apie 2000 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius