Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Kur Europoje rasti keistą kaimelį, kur namai įsispraudę tarp milžiniškų akmenų

1938 m. Monsanto kaimelis buvo pavadintas „portugališkiausiu miestu Portugalijoje“. Visgi iš pirmo žvilgsnio jis tikrai nepanašus į įprastą šios šalies miestą – čia namai įsispraudę tarp milžiniškų akmenų.
Monsanto kaimelis Portugalijoje
Monsanto kaimelis Portugalijoje / 123rf.com nuotr.

Monsanto įsikūręs ant kalno viršūnės, apsuptas gražių Portugalijos peizažų. Nuo kaimelio atsiveria pasakiški vaizdai, tačiau jis pats yra dar labiau intriguojantis nei neaprėpiama apylinkių panorama.

Vieta, kur Monsanto yra iškilęs, jau nuo senų laikų turėjo labai didelę strateginę reikšmę. Čia netgi stovėjo tamplierių ordino pilis, tačiau jos dabar likę tik griuvėsiai – ji XIX a. buvo apsprogdinta.

Pats kaimelis nedaug pasikeitė per šimtus metų – namai čia akmeniniai, tad ir kone amžini. Jam suteiktas ir gyvojo muziejaus statutas, dėl to net ir norint architektūros nebūtų galima keisti.

Jeigu atidžiau patyrinėtumėte Monsanto, suprastumėte, kodėl jis įvardintas portugališkiausiu – čia atrasite ir manuelinio stiliaus pavyzdžių. Bet kaimelis išsiskiria ne tuo.

Siauros ir stačios kaimelio gatvės vingiuoja tarp raudonų stogų namų, kurie įsispraudę tarp galingų akmenų. Kai kurie akmenys net tapę namų dalimis.

Jeigu ieškote neįprastų vietų, verta aplankyti ir Setenil de las Bodegas miestą Ispanijoje, kur apie trys tūkstančiai žmonių gyvena po akmenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius